tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

5 mâncăruri pe care chefii nu-ţi recomandă să le comanzi la restaurant

5 mâncăruri pe care chefii nu-ţi recomandă să le comanzi la restaurant

28 mar 2017 comentarii

Miliardarul Warren Buffett declara într-un interviu că atunci când ieşi la un restaurant ideal ar fi să comanzi ceva ce nu-ţi poti pregăti acasă. Iar chefii nu-l contrazic.

Pe ce nu ar paria experţii în ale gătitului atunci când ar lua prânzul sau cina la un restaurant:

Nu comanda peşte luni

Potrivit lui Anthony Bourdain, săptămânal cele mai multe restaurante comandă peşte proaspăt joia sau vinerea, pentru a se aproviziona în aşteptarea weekendului aglomerat. Până luni, acesta nu va mai fi atât de gustos.

Evită mâncărurile cu pui

Mulţi chefi critică felurile principale cu pui pentru că tind să fie mult prea scumpe şi mai puţin creative. 

Nu mai comanda friptura bine făcută

Sunt multe motive pentru care nu ar trebui să comanzi friptura bine făcută, spun bucătarii, dar cel mai important este legat de calitatea cărnii. Nu vei mai putea savura adevăratele arome.

Ţine cont de punctul forte al restaurantului

Michael Armstrong, un cunoscut chef din New York, spune că trebuie să identifici punctul forte al unui restaurant. De exemplu, dacă mergi la un local cu specific paste, atunci nu comanda pizza, sau dacă iei masa la un restaurant pescăresc, nu căuta să mănânci friptură. 

Nu mai înocui ingrediente

"Dacă nu eşti alergic la ceva anume, atunci nu cere să-ţi fie înlocuite ingrediente din farfurie. Într-un restaurant care se respecta, cheful ştie foarte bine de ce s-a bazat pe un anume aliment în preparatul său. Bucură-te de gustul pe care l-a gândit", este de părere Christopher Faulkner, chef la Solomon & Kuff. Un bucătar alege anumite ingrediente pentru a echilibra sau pentru a uimi cu un anumit preparat, aşa că ai încredere în el, conchide acesta.

 

chefi restaurante