tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

5 motive pentru care sunt mai bune roşiile conservate întregi

5 motive pentru care sunt mai bune roşiile conservate întregi

18 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Din ce în ce mai puţină lume pune conserve de roşii iarna şi ajungem să le cumpărăm din magazin. Avem de ales dintre o mulţime de sortimente şi de branduri de cele mai multe ori nu prea ştim ce să punem în coşul de cumpărături. Există sos de roşii, suc de roşii, bulion, roşii în bulion tocate, roşii în bulion întregi şi lista poate continua.

Cel mai bine este să cumperi roşii întregi la conservă. Iată 5 motive pentru a face acest lucru.

Îţi oferă mai multe opţiuni

Din roşiile întregi poţi face şi piure, le poţi toca sau le poţi zdrobi. În funcţie de preparatul pe care vrei să îl faci, ai posibilitatea de a trasnforma roşiile întregi în ingredientul perfect.

Poţi alege între roşii întregi în sos sau piure

Roşiile întregi în conservă vin în sos sau piure. Dacă vreţi o aromă mai puternică de roşii, puteţi alege conservele în piure, pe când pentru o notă de prospeţime sunt de preferat cele în sos

Sunt mai bune pentru gătit

Roşiile tocate au de obicei adăugaţi aditivi alimentari, în general clorat de calciu. Acesta este folosit pentru ca roşiile să îşi păstreze mai mult timp forma, chiar şi în timpul gătitului.

Ştii ce este în cutie

Într-o cutie cu roşii tocate sau zdrobite pot exista surprize. Nu ştii cât de mult sunt tăiate, astfel că te poţi trezi că ai în conservă un piure sau dimpotrivă nişte bucăţi foarte mari. Roşiile întregi sunt roşii întregi.

Poţi să le asezonezi după plac

Există sortimente de sosuri de roşii care vin cu diverse arome adăugate sau cu zahăr. Conservele cu roşii întregi au, în cele mai multe cazuri, doar sare.

 

rosii conservare