tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

6 zone viticole unde să mergi în Europa

6 zone viticole unde să mergi în Europa

25 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Zonele vini-viticole din România sunt extrem de frumoase şi în jurul multor podgorii s-au deschis unităţi de cazare şi restaurante, tocmai pentru ca turiştii să poate să se bucure mai mult de vinuri şi de peisaje. Dacă aţi apucat să le vedeţi pe cele din ţară şi vreţi să plecaţi la plimbare prin Europa avem 6 sugestii pentru voi.

CORSICA, Franţa

Corsica este una dintre cele mai frumoase insule din Europa şi locul unde pot fi găsite unele dintre cele mai bune şi interesante vinuri. Priveliştile dramatice vor completa o excursie de succes pentru un iubitor de vinuri.

Dealuri întregi acoperite de viţă de vie, din vârful cărora poţi vedea Marea Mediterană, orăşele cochete înconjurate de munţi, dar bătute şi de valuri sunt atracţiile unei insule care invită la plimbare. Pasionaţii de vin vor găsi aici sortimente interesante care de-abia încep să fie exportate. Pentru Corsica, producţia de vin nu este ceva nou, dar marea lor majoritate au fost consumate doar pe plan local. Acum vor să iasă în lume, iar mulţi vinificatori invită turiştii în cramele lor, organizează degustări, oferind experienţe unice.

Nu numai podgoriile atrag în Corsica, ci şi siturile arheologice, locurile ce aduc aminte de Napoleon şi plajele.  

VALLE D’AOSTA, Italia

Valle d’Aosta este o regiune a Italiei mai puţin cunoscută printre pasionaţii de vinuri. Înconjurată de Franţa şi Elveţia, zona are o cultură distinctă influenţată puternică de împrejurimi. Multe dintre podgoriile de aici organizează degustări, iar vedete sunt coiurile locale Fumin sau Prié Blanc. Nu uitaţi nici de Petite Arvine sau Nebbiolo care s-ar putea să vă ofere o surpriză plăcută.

CRETA, Grecia

Grecia este una dintre cele mai accesibile destinaţii pentru români. Creta este cea mai mare insulă, cu plaje superbe şi o arhitectură care bucură sufletul. Aici veţi găsi şi soiuri de struguri locale, necunoscute altunde în lume. Vinurile de aici se potrivesc perfect cu bucătăria locală plină de savoare.

ALENTEJO, Portugalia

Portugalia este cunoscută pentru preţurile mici, oraşe cochete şi peisaje ce taie respiraţia. În plus, are zone viniviticole în întreaga ţară, la care se poate ajunge foarte uşor cu autobuzul sau trenul. De obicei, este asociată cu vinul de porto, dar în regiunea Alentejo se produc tot felul de vinuri roşii seci, cu aromă fructată de calitate foarte bună.

GALICIA, Spania

 Situat la nord de Portugalia, acest colţ al Spaniei este diferit de restul ţării. Este cunoscut pentru vinurile Albariño, dar zona pare să se revigoreze în fiecare an.  Peisajele sunt superbe, mâncarea este delicioasă şi dacă adăugăm şi vinurile bune, atunci este perfectă pentru un concediu.

TOKAJ, Ungaria

Timp de secole, la Tokaj se produc unele dintre cele mai bune vinuri dulci din Europa. Anii de comunism au distrus o parte din podgorii, dar începând cu anii 90, ungurii parcă s-au reinventat. Vizita la podgorii este şi o lecţie de istorie, iar peisajele create de fostul vulcan sunt minunate.

 

podgorie europa vinuri