tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

9 lucruri pe care toţi bucătarii de top le fac în bucătărie

9 lucruri pe care toţi bucătarii de top le fac în bucătărie

24 iul 2017 comentarii

Pentru a deveni bucătar profesionist este nevoie de ani de muncă, pentru a stăpâni cu adevărat tehnicile, iar pentru cei care adoră să gătească ca un hobby, abilităţile voastre se îmbunătăţesc cu fiecare fel de mâncare pe care îl preparaţi.

Cu toate că niciodată doi oameni nu fac pastele carbonara la fel, există câteva lucruri esenţiale pe care fiecare bucătar mare le face.

Indiferent dacă lucraţi într-o bucătărie profesionistă sau gătiţi acasă, mai jos sunt nouă lucruri pe care ar trebui să le faceţi de fiecare dată când scoateţi ustensilele de gătit.

1. Ţineţi cuţitele ascuţite

Cuţitele ascuţite sunt unul dintre cele mai importante instrumente în bucătărie. Nu numai că vă ajută să tăiaţi şi să feliaţi alimentele uşor dar, de asemenea, vă permit să lucraţi mai rapid şi mai sigur.

 

A post shared by Eduardo Castro (@jakkonoise) on

 

2. Nu puneţi niciodată cuţitele în maşina de spălat vase - şi uscaţi-le imediat după spălare.

Maşina de spălat vase este o modalitate excelentă de curăţare şi dezinfectare a majorităţii uneltelor de bucătărie, cu excepţia cuţitelor. Dacă deţineţi un set scump, aşezarea cuţitelor în maşina de spălat vase le va distruge. Spălatul manual este cel mai bun mod de a le curăţa şi nu uitaţi să le uscaţi întotdeauna imediat după aceea, astfel încât să nu devină mate sau ruginite de-a lungul timpului.

3. Săraţi şi gustaţi în timp ce gătiţi

Pentru a obţine straturi de aromă, este esenţial să săraţi şi să condimentaţi în timp ce gătiţi. Dacă adăugaţi sare la sfârşit, aceasta va fi doar la suprafaţă, în timp ce dacă săraţi pe măsură ce gătiţi, aceasta va aroma mâncarea de la început, lăsând suficient timp pentru a ajusta gustul pe măsură ce gătiţi.

4. Păstraţi un spaţiu de lucru curat

Este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă apucaţi să gătiţi. Sfatul bucătarilor este să faceţi curăţenie pe măsură ce gătiţi.

5. Tineţi un castron suplimentar doar pentru resturi

Un truc pentru a păstra spaţiul de lucru curat este să aveţi întotdeauna un castron pentru resturi, lângă tocător. Veţi lucra mai repede şi mai eficient şi puteţi arunca toate resturile la sfârşit.

6. Întotdeauna săraţi apa în care fierb pastele

Un castron de paste bine condimentat începe din oală. Gatiţi pastele 85% în apă, apoi terminaţi restul procesului de gătit în sos. De asemenea, utilizaţi apa din paste pentru a ajusta consistenţa sosului.

 

7. învăţaţi când să utilizaţi uleiul de măsline extra virgin

În cazul în care nu ştiaţi, uleiul de măsline extra virgin nu ar trebui să îl folosiţi pentru gătit şi sauté. În schimb, utilizaţi ulei de măsline obişnuit şi păstraţi uleiul de măsline extra vrigin pentru dressing-uri, sosuri sau pentru a orna preparatele finite.

8. Folosiţi oasele şi resturile de legume pentru a face supă

Resturile de oase de pui şi resturile de legume ar putea părea ca deşeuri, dar ele pot fi uşor transformate într-o supă delicioasă de casă. Trebuie doar să puneţi oasele la fiert în suficientă apă cât să le acopere şi să fierbeţi timp de cel puţin trei ore, îndepărtând ocazional spuma. Apoi, strecuraţi lichidul până obţineţi o supă clară şi depozitaţi-o într-un vas etanş pentru a o folosi ulterior.

9. Prăjiţi condimentele

Dacă nu prăjiţi condimentele înainte de a le adăuga în mâncare, pierdeţi arome puternice. Puteţi rumeni atât mirodenii întregi, cât şi condimente măcinate, dar fiţi atenţi la ele pentru că ard uşor.

 

sfaturi