tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Alimente care vă ajută să trăiţi mai mult

Alimente care vă ajută să trăiţi mai mult

29 iun 2017 comentarii

Dacă sunteţi în căutarea elixirului tinereţii, îndreptaţi-vă atenţia către frigider şi nu către medicamente. Ceea ce punem în corpul nostru afectează totul, de la mărimea taliei noastre la sănătatea inimii şi chiar şi cât timp trăim.

Cercetătorii au fost tot timpul fascinaţi de factorii de longevitate, studiind localnicii din Okinawa, Japonia, despre care se ştie că îmbătrânesc mai sănătos şi au tendinţa să trăiască mai mult decât în alte locuri ale lumii sau locuitorii din Insulele San Blas care au rate incredibil de scăzute în ceea ce priveşte bolile de inimă.

Unele dintre principalele cauze ale decesului din întreaga lume sunt bolile cronice precum afecţiunile cardiace, cancerul şi diabetul, al căror risc poate fi redus dacă aveţi mai multă grijă în ceea ce priveşte dieta alimentară.

Merişoarele

Aceste fructe de pădure sunt foarte bune pentru organism. Cercetătorii au descoperit că muştele de fructe care se hrănesc cu extract de merişoare trăiesc cu 25% mai mult. În plus, muştele de fructe de vârstă mijlocie şi mai în vârstă au trăit cu 30% mai mult!

Ceaiul verde

În afara faptului că ajută la reducerea riscului de cancer şi a bolilor de inimă, a doua cea mai populară băutură din lume poate reduce riscul de deces cu până la 26% pentru cei care beau câteva ceşti pe zi.

Nucile

Oamenii care mănâncă diverse tipuri de nuci în fiecare zi trăiesc mai mult, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Harvard. Ei duc, de asemenea, o viaţă mai sănătoasă, cu şanse mici de a dezvolta cancer, boli de inimă sau boli respiratorii.

Somonul

Afumat, la cuptor sau în sushi, ar trebui să consumaţi acest peşte bogat în Omega-3. O dieta bogată în Omega-3 ar putea ajuta la menţinerea telomerelor şi la încetinirea procesului de îmbătrânire, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea de Stat din Ohio. Telomerele sunt capetele cromozomilor care se micşorează odată cu varsta.

Afinele

Deseori numit "super-aliment”, datorită nivelurilor lor ridicate de antioxidanţi, afinele şi alte alimente bogate în polifenoli vă pot prelungi viaţa. Un studiu a constatat că introducera multor polifenoli în dieta voastră poate reduce riscul de deces cu 30%. Antioxidantul s-a dovedit a reduce riscul de diabet zaharat de asemenea.

Cerealele integrale şi uleiul de măsline

La fel ca mulţi alţii, probabil aţi auzit multe despre dieta mediteraneană. Dar ceea ce probabil nu ştiţi este faptul că aceasta dietă s-a dovedit a creşte durata de viaţă a persoanelor în vârstă cu aproximativ 20%. Dieta încurajează consumul multor legume, grăsimi sănătoase şi cereale integrale.

Vinul

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă jumătate de pahar de vin pe zi trăiesc cu până la cinci ani mai mult decât cei care nu beau deloc şi cu până la doi ani şi jumătate mai mult decât cei care beau alte tipuri de alcool. Vinul roşu în special este bogat în antioxidanţi care ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

alimente sanatoase