tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Alimentele la modă precum quinoa sau avocado au mai puţini nutrienţi decât ouăle

Alimentele la modă precum quinoa sau avocado au mai puţini nutrienţi decât ouăle

31 mai 2017 comentarii

Este la modă să consumi fructe şi legume exotice despre care s-a dovedit că aduc un aport puternic de energie şi vitamine, precum avocado, quinoa şi altele, însă adevărul este că este la fel de uşor este să obţii toate substanţele nutritive de care ai nevoie din alimente considerate banale, cum ar fi ouăle.

Acestea oferă corpului acelaşi aport caloric şi de energie precum fructele şi legumele aduse de peste mări şi ţări.

Potrivit unui sondaj, mulţi tineri consideră că alimentele precum uleiul de cocos, qunioa, algele marine, laptele de migdale şi seminţele de chia sunt cele mai sănătoase.

Un sfert dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani declară că uleiul din nucă de cocos este bogat în vitamine şi minerale, când de fapt conţine numai vitamina E.

Doar unul din opt susţine că ouăle, care conţin 18 nutrienţi diferiţi, inclusiv vitaminele A, D şi E, sunt benefice pentru ei.

Avocado conţine 16 substanţe nutritive, laptele de migdale 15, algele şi seminţele de chia 14, în timp ce quinoa are 10. Mai puţin de un sfert ştiau că ouăle conţin niveluri ridicate de grăsimi bune, cum ar fi omega 3 şi grăsimi nesaturate.

Aproape jumătate dintre cele 2.000 de persoane chestionate au crezut că uleiul de cocos este bogat în grăsimi bune, când conţine, de fapt, niveluri ridicate de grăsimi saturate. Avocado, laptele de migdale şi algele marine costă de cel puţin trei ori mai mult pe porţie decât un ou - în ciuda faptului că nivelurile de nutrienţi pe care le conţin sunt similare.

Potrivit specialiştilor, tinerii sunt influenţaţi şi de numeroasele bloguri culinare care au apărut în ultima perioadă care îi fac să creadă că toate aceste alimente sunt cele mai sănătoase şi trebuie să le consume constant pentru o dietă echilibrată.

alimente oua avocado