tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Bucătarii profesionişti au dezvăluit greşelile pe care le fac cele mai multe persoane în bucătărie

Bucătarii profesionişti au dezvăluit greşelile pe care le fac cele mai multe persoane în bucătărie

6 iun 2017 comentarii

Într-o postare pe reţeaua de socializare Reddit, mai mulţi bucătari profesionişti şi-au împărtăşit înţelepciunea pe care au câştigat-o de-a lungul anilor petrecuţi în bucătărie.

Ei au vorbit despre greşelile obişnuite ale bucătarilor amatori şi cum să le evite, dar şi diferite trucuri pentru obţine cele mai gustoase preparate.

Aproape 6.000 de persoane au comentat la postare, fie pentru a-şi împărtăşi propriile secrete culinare, fie pentru a răspunde la sfaturile altora.

Cea mai mare greşeală pe care o fac cei mai multe persoane este faptul că amestecă prea mult mâncarea în tigaie.

Dacă vi se pare că preparatului vostru îi lipseşte ceva adăugaţi puţină zeamă de lămâie, dar folosiţi întotdeauna suc proaspăt şi nu concentrat.

Un bucătar-şef ne spune că o regulă bună pentru adăugarea vinului la gătit este să nu adaugi niciodată un vin pe care nu ai fi dispus să-l bei.

Atunci când gătiţi carne pentru burger nu este nevoie şi nu ar trebui să apăsaţi carnea când aceasta este pe grătar.

Un alt bucătar ne spune să nu aruncăm grăsimea după ce gătim bacon, putând fi folosită în alte preparate. Tot el ne spune că trebuie să curăţăm pe măsură ce gătim.

Când vine vorba de coacere, reţeta trebuie urmată întocmai, o linguriţă trebuie să fie o linguriţă şi nu ”aproape o linguriţă”, altfel rezultatul final nu ar fi tocmai cel la care vă aşteptaţi.

Potrivit unui bucătar, pentru a vă asigura că tocătorul nu se va deplasa în timp ce voi tocaţi aşezaţi un prospo umed sub el.

Multe reţete vă cer să adăugaţi usturoiul şi ceapa împreună, dar un bucătar recomandă usturoiul să fie adăugat mai târziu, deoarece acesta nu are nevoie de mai mult de un minut pentru a se rumeni.

Atunci când gătiţi este mai bine să adăugaţi sare pe tot parcursul procesului de gătit în loc de a adăuga la început sau la sfârşit. Totodată, este bine ca fiecare ingredient să fie asezonat individual, şi nu tot preparatul la final.

Poate părea evident, dar un bucătar recomandă să citiţi întreaga reţetă înainte de a începe, astfel încât să nu fiţi luaţi prin surprindere de etapele procesului, să măsuraţi şi să tocaţi tot ce este nevoie înainte de a începe.

Dacă folosiţi un cuţit ascuţit, aveţi grijă ca vârfurile degetelor să fie în spatele articulaţiilor degetelor, iar lama cuţitului să atingă doar suprafaţa de lucru.

Legumele care vor fi adăugate în sosuri trebuie gătite înainte pentru a-i da aromă prepartului culinar.

bucatarie sfaturi