tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Când şi de ce se pune sare în paharul de vin

Când şi de ce se pune sare în paharul de vin

30 ian 2017 comentarii

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

vin sare