tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Care este diferenţa dintre parmezan şi pecorino

Care este diferenţa dintre parmezan şi pecorino

12 sep 2017 comentarii

Brânzeturile vin în mai multe forme, mărimi şi arome. În timp ce unele sunt menite să se topească între două felii de pâine, altele sunt mai bune alături de o porţie de paste, cum ar fi parmezan şi pecorino.

Dar care este diferenţa dintre aceste brânzeturi din Italia?

Parmezanul este produs din lapte de vacă. Are o crustă tare, sfărâmicioasă şi poate fi răzuit uşor. Procesul de îmbătrânire al parmezanului dureaza doi ani sau mai mult, astfel că are o aromă de nuci, uşor sărată. Are un gust minunat alături de vinete sau în reţeta clasică de pui cu parmezan.



Pecorino este produs din lapte de oaie (pecora înseamnă "oaie" în italiană). Procesul de îmbătânire durează mai puţin, doar cinci până la opt luni, iar procesul mai scurt dă o aromă puternică, puţin iute. Cel mai des întâlnită este în cacio e pepe.

Nu vă puteţi decide între cele două? Vă recomandăm să le încercaţi pe amândouă!

sursa foto: 123rf.com

parmezan pecorino