tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Care este diferenţa între îngheţată, gelato şi şerbet

Care este diferenţa între îngheţată, gelato şi şerbet

11 aug 2017 comentarii

Nu există vara fără un desert răcoritor. Dar v-aţi întrebat vreodată care este diferenţa reală între gelato, îngheţată şi şerbet? De la ingrediente la modul în care sunt făcute, aceste trei deserturi împărtăşesc multe asemănări şi diferenţe.

Îngheţata

Ingrediente: lapte, smântână dulce, zahăr şi ocazional gălbenuş de ou.

Ingredientele sunt gătite împreună până formează o cremă bogată. Odată ce crema s-a răcit, i se adaugă aer printr-o amestecare rapidă într-un aparat special. Are o textură uşoară şi cremoasă.

Gelato

Gelato este cuvântul italian pentru îngheţată. Ingredientele sunt similare cu cele pentru îngheţată, dar cantităţile diferă: lapte (mai mult decât pentru îngheţată), smântână dulce (mai puţină decât pentru îngheţată) şi zahăr (mai puţin decât în cazul îngheţatei).

Ingredientele sunt apoi amestecate în aparat la o viteză mai redusă, încorporând mai puţin aer, astfel că rezultatul are o textură mai densă ţi mătăsoasă decât îngheţata.

Şerbet

Şerbetul nu conţine lactate. Ingredientele de bază sunt: fructele, apă aromatizată, uneori chiar alcool, şi zahăr. Are o textură granuloasă, iar alcoolul este adăugat uneori pentru a reduce nivelul gheţii care se formează.

Vouă care vă place mai mult?

inghetata gelato serbet