tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cât de des trebuie să speli chiuveta?

Cât de des trebuie să speli chiuveta?

19 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Involuntar spălăm chiuveta din bucătărie de fiecare dată când o folosim, însă e nevoie de mai mult având în vedere că este vorba despre siguranţa noastră.

Chiuveta trebuie curăţată în profunzime, cu dezinfectant, cel puţin o dată pe săptămână potrivit expertei în curăţenie, Lisa Yaks. Totuşi, dacă speli carne crudă trebuie să o dezinfectezi imediat. Şi spălarea cartofilor te va pune la treabă suplimentară. Pentru a evita apariţia bacteriilor, este bine să foloseşti un detergent mai puternic pentru spălarea chiuvetei.

Nu doar spălarea este importantă pentru chiuvete, ci şi desfundarea ţevilor. O dată pe lună trebuie să te ocupi şi de ele. Bacteriile din chiuvetă se pot împrăştia în toată bucătăria şi pot duce la cazuri grave de îmbolnăvire.

Serviciul de Sănătatea Publică din Marea Britanie e emis un comunicat prin care atenţionează că bureţii de bucătărie sunt cele mai murdare obiecte de bucătărie, iar chiuveta se află pe locul doi.

Curăţarea chiuvetei se va face cu apă fierbinte şi detergent, însă o dată pe săptămână este nevoie să folosiţi oţet sau clor pentru a o dezinfecta. Puteţi pulveriza oţet oricând pentru a vă asigura că aţi scăpat de toate problemele.

 

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

 

 

chiuveta bucatarie