tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Ce să faci să ai chef de gătit

Ce să faci să ai chef de gătit

25 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Pentru multe persoane este o relaxare să gătească. Bucătăria este micul lor atelier de creaţie şi, odată intraţi acolo, pătrund într-o lume numai a lor în care creează preparate delicioase. Altora li se pare o corvoadă că cureţe, spele, toace, iar căldura emanată de vasele aburinde îi oboseşte.

Uneori este neapărat necesar să găteşti, mai ales dacă ai copii, pe care nu îi poţi hrăni doar cu sandvişuri sau paste cu brânză o eternitate. Aşa că este necesar să faci ceva pentru a te mobiliza să pui o ciorbă pe foc, să pui o friptură la cuptor sau să coci o prăjitură. Poţi prinde mai mult curaj să intri în bucătărie dacă faci câţiva paşi mici.

1. Spală vasele în fiecare zi înainte de a pleca la serviciu şi în fiecare seară înaine de culcare. Veţi avea mai mult chef de a găti dacă ajungeţi seara acasă şi bucătăria este curată şi nu mai trebuie să faceţi şi ordine sau să spălaţi vasele. Dacă aveţi o maşină de spălat vase, porniţi-o seara, pentru a avea dimineaţa veselă şi tacâmuri curate.

2. Goliţi maşina de spălat în fiecare dimineaţă. Când vă treziţi şi v-aţi băut şi cafeaua, rezervaţi-vă 5 minute pentru a scoate vasele curate din maşina. Veţi avea mai mult avânt să vă apucaţi de gătit ştiind că aveţi unde să puneţi tot ceea ce veţi murdări în procesul de creaţie.

3. Nu ţineţi pe blatul din bucătărie plicuri sau hârtii. De cele mai multe ori tot ce aduceţi de afară, ajung pe blatul de bucătărie şi greu se mai mişcă de acolo. Puteţi să cumpăraţi o cutie drăguţă pe care să o folosiţi pentru a pune în ea plicuri, facturi, pliante sau alte bileţele pe care să le sortaţi atunci când aveţi timp.

4. Seara adunaţi de pe blatul din bucătărie toate obiectele care nu au legătură cu gătitul. Dacă aveţi copii, vă veţi trezi cu tot felul de nimicuri care vă vom încurca. De la jucării, la obiecte ce ţin de şcoală sau haine, spaţiul vă va fi invadat de lucruri inutile. Indicat este ca ele să nu mai ajungă acolo, dar dacă se întâmplă, ar fi bine să nu rămână acolo peste noapte.  

5. Comandaţi mâncare sau mergeţi la restaurant o dată pe săptămână. În acest fel veţi avea timp să ţineţi pasul cu curăţenia, dar şi să vi se facă dor de gătit şi celor din familie de mâncarea preparată de dvs.

 

bucatarie gatit relaxare