tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face atunci când găteşti ciuperci

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face atunci când găteşti ciuperci

19 sep 2016 comentarii

Ciupercile sunt unele dintre cele mai delicate alimente şi există un secret pentru a le găti corect şi a obţine un rezultat delicios.

Cea mai întâlnită greşeală este supraaglomerarea din vasul în care le pregăteşti. Ciupercile sunt foarte bogate în apă, aşa că au nevoie de mult spaţiu în tigaie, pentru ca tot excesul de apă să se poată evapora corespunzător.

Iată şi alte sfaturi de care să ţii cont atunci când găteşti ciuperci:

1. Nu le sufoca 

Ciupercile au nevoie să respire. Food stylist-ul Sue Li spune că sub nicio formă nu trebuie să depozitezi ciupercile într-un recipient sigilat pentru că vor deveni lipicioase şi cu o textură deloc proaspătă. Păstrează-le înt-o pungă de hârtie nesigilată, în frigider. Poţi preveni uscarea lor acoperindu-le cu un prosop de hârtie umed. Dacă eşti genul care spală ciupercile, aşteaptă până înainte de a le găti. Nu le depozita după ce le-ai spălat.

2. Usucă-le corect

Este foarte important ca ciupercile să fie bine uscate înainte de a le găti, altfel vor prinde o textură gumoasă. Dacă alegi să le speli, usucă-le în câteva prosoape de hârtie. Mai mult, dacă timpul îţi permite, lasă-le apoi să stea pe un alt şervet, o oră, pentru a se zvânta bine. 

3. Nu le săra prea devreme, vor fi sortite eşecului. Aşteaptă până sunt complet gătite, apoi asezonează. 

4. Cât de încinsă trebuie să fie tigaia

Foloseşte o tigaie grea, din fontă. Aşteaptă să se încălzească bine, apoi adaugă ciupercile. Astfel de vase vor menţine temperatura, spre deosebire de cele din aluminiu în care aceasta scade imediat ce mâncarea ajunge în ea. Dacă marginile ciupercii încep să prindă culoare prea repede, dă focul mai încet. 

5. Nu mişca şi amesteca într-una ciupercile în tigaie, lasă-le să prindă culoare. 

 

ciuperci