tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Ceaiul şi brânza, prietenia care eliberează al treilea gust

Ceaiul şi brânza, prietenia care eliberează al treilea gust

24 apr 2017 comentarii

Brânza este cel mai bun companion al ceaiului. Cel puţin în Marea Britanie, unde 62 de miliarde de căni de ceai sunt băute într-un an, aceasta fiind cea mai populară băutură din lume, după apă.

Potrivit experţilor, brânza devine rapid una dintre cele mai gustoase şi potrivite garnituri la o ceaşcă de ceai. 

Mulţi pot fi suprinşi, însă întrebarea nu ar trebui să fie de ce, ci de ce nu?, spune Rishi Raaj Deb, master blender cu 23 de ani de experienţă. Este cel mai logic lucru din lume, este de părere Deb, scrie The Telegraph.

Motivele pentru care această combinaţie are atâta succesc sunt nenumărate.

În primul rând, textura cremoasă a brânzei şi gustul amar al ceaiului se asociază natural, pentru că se temperează reciproc. Ca şi vinul, ceaiul livrează diverse niveluri de tanini şi astringenţă, iar gama de arome este atât de variată. 

Temperatura este un alt factor.  Când bei o ceaşcă de ceai fierbinte şi o asociezi cu o brânză de calitate, se eliberează ceea ce specialiştii numesc a treia aromă, explică Deb.

Astăzi, degustarile de brânză şi ceai sunt în creştere. În New York, Rachel Safko, scriitoare şi specialistă în ceaiuri, ţine serate de ceai şi brânză, iar pentru o astfel de experienţă, doritorii plătesc şi 500 de dolari. 

"Cei mai mulţi oameni, după părerea mea, se gândesc la ceai ca la băutura perfectă în zilele ploioase sau reci, ori ca băutura bunicilor sau ca la fratele mai mic al cafelei. Toate acestea pot fi adevărate, dar este vorba despre versatilitatea ceaiului, una uriaşă, ceaiul este cameleonul băuturilor", concluzionează Safko, într-un articol în Forbes. 

Te-ar putea interesa şi următorul material:

Cum potriveşti corect brânz cu vinul pentru un gust desăvârşit

 

ceai brânză