tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Convertorul de care ai nevoie în bucătărie. Cum măsori cantităţile de ingrediente din reţete

Convertorul de care ai nevoie în bucătărie. Cum măsori cantităţile de ingrediente din reţete

5 dec 2016 comentarii

Cantităţile dintr-o reţetă sunt cele mai importante, mai ales pentru începători, pentru ca preparatele să iasă perfect.

Dacă nu ai la îndemână un cântar de bucătărie, iată cele mai utile unităţi de măsură:

Făină

O cană rasă – 250 g

Un pahar plin – 125 g

O lingură – 15 g

O lingură cu vârf – 25 g

O linguriţă rasă – 5 g

Zahăr tos

O cană rasă – 200 g

O lingura rasă – 25 g

O lingură cu vârf – 30 g

O linguriţă rasă – 6 g

Zahăr pudră

O cană rasă – 180 g

O lingură rasă – 23 g

O lingură cu vârf – 27 g

O linguriţă rasă – 5 g

Lichide

O cană – 250 ml

Un pahar – 150 ml

Un polonic – 80 ml

O lingură  - 15 ml

O linguriţă – 5 ml

În cazul în care reţeta este scrisă în limba engleză, iată câteva unităţi de măsură frecvent folosite

tablespoon (tbsp) = lingură
teaspoon (tsp) = linguriţă
cup = ceaşcă
fluid ounce = fl 0z (unitate de măsură imperială)


1 ceaşcă  = 8 fl oz = 16 linguri = 48 linguriţe = 240 ml
3/4 ceaşcă = 6 fl oz= 12 linguri = 36 linguriţe = 180 ml
2/3 ceaşcă = 5 fl oz= 11 linguri = 32 linguriţe  = 160 ml
1/2 ceaşcă  = 4 fl oz= 8 linguri  = 24 linguriţe = 120 ml
1/3 ceaşcă = 3 fl oz = 5 linguri  = 16 linguriţe  = 80 ml
1/4 ceaşcă = 2 fl oz = 4 linguri  = 12 linguriţe  = 60 ml
1 lingură     = 0,5 fl oz= 15 ml
1 linguriţă = 0,16 fl oz= 5 ml
1 fl oz = 2 tablespoons = 6 teaspoons

 

 

convertor ingrediente reţete