tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum depozitezi corect băuturile alcoolice

Cum depozitezi corect băuturile alcoolice

7 dec 2016 comentarii

Sticlele cu lichior, bere sau vin, nedeschise, pot fi depozitate într-un loc rece, la întuneric. Dar cum păstrezi alcoolul rămas într-o sticlă: în frigider, în congelator sau în bar?

Vinurile cu alcool dublu-rafinat, precum porto, sherry sau vermutul, ar trebui depozitate în frigider după ce au fost deschise. Temperaturile scăzute încetinesc oxidarea şi păstrează băutura proaspătă mai mult timp. 

Vinurile albe şi roze se păstrează la frigider după ce au fost sigilate corect. Dacă dopul original s-a rupt, poţi folosi unele etanş.

Pentru cocktailuri cu votcă este recomandată depozitarea acesteia la congelator cu o oră înainte de a o folosi. Ca să o păstrezi pe termen lung este indicat să o depozitezi într-un loc ferit de lumină şi rece.

Vinul roşu început se păstrează cel mai bine la temperaturi reci, cu dopul înşurubat corespunzător. Sticla de vin roşu nedesfăcută trebuie să stea în poziţie orizontală, pentru ca lichidul să atingă dopul.

Romul, whisky-ul şi ginul pot fi, de asemenea, ţinute într-un loc rece, departe de lumină, după ce au fost desfăcute. 

cum depozitezi băuturile alcoolice