tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum îţi faci acasă cuptor de pizza fără să dărâmi bucătăria (plus cea mai simplă reţetă de pizza)

Cum îţi faci acasă cuptor de pizza fără să dărâmi bucătăria (plus cea mai simplă reţetă de pizza)

5 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Tuturor ne este poftă uneori de o pizza făcută în casă, dar ne este teamă să ne apucăm de treabă pentru că avem impresia că orice am face nu are cum să iasă la fel ca una de la pizzerie. Ce e drept, este greu, dar nu imposibil.

Cuptorul aragazului este principalul vinovat pentru temerile noastre. Să fim sinceri! Un cuptor special proiectat pentru a coace pizza poate salva şi un blat nu tocmai perfect. Mai avem varianta unei pietre pentru pizza, însă este destul de scumpă şi este şi greu de întreţinut.

Totuşi, nu disperaţi, pentru că există soluţii. Îţi poţi chiar acasă propriul tău cuptor de pizza fără să dărâmi pereţii ca să scoţi hornul afară.

Primul pas este să mergi la un magazin de bricolaj de unde trebuie să cumperi nişte bucăţi de teracotă neemailate şi netratate. Ia o cutie, ca atunci când una dintre ele se sparge să o poţi înlocui fără probleme. Plăcile de teracotă reţin căldura şi te vor ajuta să ai o crustă crocantă chiar şi atunci când deschizi cuptorul în timpul procesului de coacere.

Dacă vrei să mai citeşti şi alte articole despre pizza

Cea mai bună metodă prin care să reîncălzeşti pizza

Cea mai bună pizza din lume

O pizza pe Wall Street şi un preţ pe măsură: 2000 de dolari

Înainte de a preîncălzi cuptorul, pune cele două grătare din interior cât mai aproape unul de celălalt, lăsând totuşi loc să pui tava vcu pizza. Pune plăcile de teracotă pe fiecare dintre grătare. Pe cel de jos vei pune pizza, cel de sus va radia căldura necesară unei cruste perfecte. Pune câte o placă şi pe lateral, pentru a crea un cuptor cât mai aproape de cel în care se coace pizza în restaurantele specializate. După aceea preîncălzeşte cuptorul la cea mai mare temperatură posibilă. Lasă-l 45 de minute înainte de a pune pizza pentru ca plăcile să se încingă cât mai mult.

Cât timp se încălzeşte cuptorul, poţi face pizza. Reţeta de mai jos este perfectă chiar şi pentru cei care nu au făcut aşa ceva în viaţa lor şi nici nu au crezut vreodată că vor reuşi să prepare pizza în casă.

Pizza de casă

Ingrediente

Blat de pizza cumpărat din magazin

O cutie de sos de roşii

400 g mozzarella răzuită

5-6 frunze de busuioc

4 roşii feliate foarte subţire

Orice alte ingrediente mai doriţi

Mod de preparare

Transformă-ţi cuptorul după sfaturile de mai sus. Cât timp se încinge, se întinde blatul de pizza pe o suprafaţă presărată cu făină din belşug. Se formează un cerc cu diametrul de aproximativ 30 de cm.

Sosul de roşii se varsă în centrul aluatului şi se întinde pe toată suprafaţa. Se presară mozzarella, se pune busuiocul şi se aşează feliile de roşii. Se mai pun măsline, ciuperci, ardei, salam, orice doriţi. Aluatul se pune pe o foaie de copt sau într-o tavă specială de pizza şi se dă la cuptor pentru 5-7 minute. Este gata când brânza începe să bolborosească şi crusta devine brun-aurie.


Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

pizza cuptor de pizza