tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum recunoşti un ananas copt

Cum recunoşti un ananas copt

16 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ananasul este unul dintre fructele pe care este cel mai greu să îl cumperi. Nu îţi poţi da seama uşor dacă este sau copt, pentru că sub spinii şi coaja lui se pot ascunde multe. La exterior poate să pară perfect, iar când ajungi acasăşi îl tai să fie stricat. Ai nevoie de un ananas copt ca să te poţi bucura de aroma şi textura sa.

Totuşi, nu este greu să îţi dai seama dacă fructul pe care vrei să îl cumperi este sau nu copt.

Culoarea

Ananasul îţi schimbă culoarea de la gri-verzui la galben în timpul procesului de coacere. Ca regulă generală trebui să ştii că trebuie să fie cât mai galben ca să te asiguri că este copt. Trebuie să fie galben auriu pe întreaga suprafaţă. Dacă are pete portocalii înseamnă că trebuie să îl laşi în galantar pentru că începe să se strice. Un lucru pe care trebuie să îl ştii despre ananas este că după culegere nu se mai coace.

Aspectul

Ţepii vor fi tot acolo odată ce ananasul se coace, dar diferenţa este că va fi un mic mai moale când este bun de mâncat. Dacă este prea tare, mai bine nu îl cumperi.

Mirosul

Ananasul trebuie mirosit în partea de jos. Trebuie să fie o aromă fructată, dulce, proaspătă. Dacă deja emană un iz de fermentat, asemănător cu cel al oţetului înseamnă că nu mai are mult până se strică.

 

 

ananas ananas copt