tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum să congelezi pâinea ca să rămână proaspătă până la 6 luni

Cum să congelezi pâinea ca să rămână proaspătă până la 6 luni

5 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Se întâmplă des să vă rămână pâine pe care apoi să o aruncaţi? Puteţi să scăpaţi de această problemă congelând-o. Dacă veţi face lucrurile cum trebuie, când veţi scoate pâinea de la congelator va avea o textură plăcută şi o veţi mânca

În primul rând, nu trebuie să aşteptaţi ca pâinea să se întărească. Trebuie pusă la congelator la maximum 24 de are după ce aţi cumpărat-o. Dacă ajunge să devină tare, atunci o puteţi face crutoane, budincă de pâine sau pesmet.

Pâinea se pune la congelator feliată. Apoi, puneţi-o pe o hârtie pergament şi puneţi-o la îngheţat fără să o acoperiţi cu ceva. După aceea, transferaţi feliile într-o pungă eliminând cât mai mult aer posibil. Cel mai bine ar fi să o vidaţi. În acest fel, o puteţi păstra chiar şi 6 luni, dacă nu chiar mai mult.

Când vreţi să scoateţi pâinea, este suficient să o lăsaţi la temperatura camerei sau să o puneţi în prăjitor. Va avea textura pâinii proaspete în proporţie de 95%.

 

 

pâine congelată