tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum să foloseşti sarea ca un bucătar profesionist

Cum să foloseşti sarea ca un bucătar profesionist

20 ian 2017 comentarii

Sarea este cel mai important condiment din bucătărie. Pare simplu să sărezi mâncarea, dar şi asta este o artă, spun maeştrii bucătari.

Iată patru lucruri esenţiale pe care bucătarii ar vrea să le ştii, potrivit Tasting Table:

Expresia un praf de sare înseamnă sarea luată cu trei degete din solniţă, un vârf de cuţit cu sare sau 2 grame de sare.

Sarea se presară de deasurpa mâncării pe care vrei să o condimentezi, cam de la 30 cm deasupra platoului sau vasului. Astfel te asiguri că toată mâncarea e acoperită cu sare. 

Sărează des, gustă la fel de des. Dacă înveţi ceva din bucătăria unui restaurant este că sarea e cel mai bun prieten al tău. Îmbunătăţeşte aromele şi taie gustul amar. Dă viaţă unei întregi farfurii. Atenţie, trebuie adăugată pe parcurs, nu toată deodată. E mai greu să refaci gustul unui preparat prea sărat.

Diferenţa dintre sarea kosher, sarea de masă şi sarea de mare

 

sare