tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum să găteşti friptura perfectă, potrivit lui Gordon Ramsay

Cum să găteşti friptura perfectă, potrivit lui Gordon Ramsay

7 iul 2017 comentarii

Gordon Ramsay a dezvăluit metoda lui de gătit friptura perfectă, suculentă.

Este de la sine înţeles că bucătarul mai întâi asonează cu sare şi piper carnea pe ambele părţi. Dar secretul reţetei lui stă în flambarea cărnii.

Ramsay, care este jurat al versiunii americane al show-ului de gătit MasterChef, explică într-un videoclip pe pagina sa de Facebook cum trebuie să găteşti friptura perfectă. El spune că, după ce condimentează friptura pe ambele părţi într-un vas, pune foarte puţin ulei în tigaie. Aşează apoi carnea în tigaie, adaugă rozmarin şi cimbru, şi lasă carnea foarte puţin pe foc.

Scoate friptura din tigaie şi o lasă să se odihnească într-un alt vas.

Între timp, adaugă unt, ciuperci tocate şi usturoi în tigaie. Ramsay foloseşte apoi cognac pentru a crea o flacără, iar apoi adaugă friptura, înainte de adăuga câteva linguri de supă şi smântână.

Pe măsură ce sosul se fierbe, el acoperă friptura. Pentru a servi, Ramsay adaugă pătrunjel proaspăt, fin tocat, pe deasupra.

gordon ramsay