tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum să mănânci paste ca un italian

Cum să mănânci paste ca un italian

28 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Atunci când te gândeşti la mâncarea italienească ce îţi vine prima dată în minte? Spaghetele sunt printre cele mai cunoscute preparate ale Italiei. Totuşi, găsim tot felul de reţete de spaghete unele mai italieneşti, altele mai adaptate la cultura locală. Cum mănâncă italienii spaghetele?

Respectă ordinea felurilor de mâncare

Italienii încep masa cu antipasti, continuă cu preparatele din paste, care sunt un fel intermediar şi apoi vine felul de bază, care de obicei este din carne. De cele mai multe ori, spaghetele nu sunt menite să sature.

Dimensiunea porţiilor

Porţiile de spaghete în Italia sunt mult mai mici decât în restul lumii, pentru că ele nu constituie întreaga masă. În general, o porţie are în jur de 100 de grame, jumătate din cât are în restul lumii.

Modul de gătire

Dacă vrei să mănânci ca un italian, este bine să faci totul aşa cum o fac ei. În primul rând, nu toţi italienii îşi fac în casă paste proaspete. Dimpotrivă, cele cumpărate sunt foarte populare. În al doilea rând, spaghetele se fierb al dente, niciodată nu se lasă prea mult pe foc. Apoi, pastele nu se trec pe sub jet de apă rece după fierbere. Dacă faci acest lucru vei abţine un amestec pe care nici tu nu vei mai putea să îl mănânci.

Spaghetele nu se rup

Ştim că spaghetele nu încap aproape în nicio oală, dar trebuie să te obişnuieşti cu acest lucru. Nici când sunt fierte nu trebuie tăiate sau segmentate în vreun fel. Pur şi simplu, trebuie să rămână la aceeaşi dimensiune cum le-aţi cumpărat.

Sosul contează foarte mult

Sosul cel mai des întâlnit la italieni este aglio olio, adică un amestec simplu de usturoi şi ulei de măsline. Nu este un sos în adevăratul sens al cuvântului, dar este simplu şi delicios. De asemenea, banalul sos de roşii este printre preferatele italienilor. O regulă pe care o urmează este că sosul trebuie să fie la fel de gros ca pstele.

Prea multă brânză

Italienii pun peste paste doar puţin parmezan. Explicaţia este că de cele mai multe ori aroma puternică de brânză o acoperă pe a celorlalte ingrediente. Doar dacă vorbim despre quatro formaggi putem pune o cantitate mai mare.

 

paste italian