tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Cum topeşti ciocolata acasă

Cum topeşti ciocolata acasă

2 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ciocolata este delicioasă în orice formă, dar topită este mult mai apetisantă. Poate fi folosită ca sos, drept cremă pentru diverse deserturi sau poate fi mâncată ca atare.

Înainte de a topi ciocolata trebuie să ştii că trebuie să respecţi anumite reguli în funcţie de sortiment. Unele sunt mai potrivite pentru creme, altele pentru învelişuri crocante. Există două modalităţi de a aduce ciocolata în stare lichidă: fie la microunde, fie pe foc la bain marie.

Ciocolata pe care vrei să o topeşti trebuie ruptă în bucăţi de dimensiuni egale. Nu pune niciodată batoane întregi. De asemenea, nicio picătură de apă nu trebuie să intre în contact cu ciocolata pentru că se va ruina întreg procesul de topire. Bolurile, spatulele şi orice obiect pe care îl foloseşti trebuie să fie perfect uscate.

Pentru a topi ciocolata trebuie să foloseşti foc foarte mic, pentru că este foarte sensibilă şi va face cocoloaşe. De asemenea, trebuie să amesteci în mod constant. În acest fel îţi vei da seama şi când s-a topit complet.

Dacă vrei să citeşti şi alte articole despre ciocolată îţi recomandăm

Cea mai scumpă ciocolată din lume. GALERIE FOTO

Dacă vrei să fii mai deştept, mănâncă regulat acest aliment

Toată lumea iubeşte ciocolata, iar asta a devenit o problemă

 

Dacă vrei să topeşti ciocolată la microunde, trebuie să alegi un vas care este potrivit pentru acest aparat. Riscul cel mai mare este să supraîncălzeşti ciocolata. Dacă acest lucru se întâmplă atunci pune peste ea bucăţi de ciocolată şi amestecă permanent, până se topeşte şi aceasta. Ca să poţi estima corect timpul necesar topirii, trebuie să ştii că pentru 30 de grame de ciocolată este suficient 1 minut, pentru 200 de grame 3 minute, pentru 1 kg 4 minute. Temperatura trebuie să fie cea mai joasă pe care o are aparatul. Setează cuptorul cu microunde la 30 de secunde, scoate vasul şi amestecă şi repetă procesul până când toată ciocolata s-a topit.

Multe reţete cer ca ciocolata să fie topită cu apă, lapte, smântână lichidă, alcool sau alte arome. Cu ajutorul lichidelor, procesul este mult mai rapid şi nu mai există nici riscul supraîncălzirii ciocolatei. Trebuie să ţii cont de faptul că pentru fiecare 30 de grame de ciocolată, ai nevoie de 1 lingură de substanţă lichidă. Ciocolata cu un conţinut mare de cacao va avea nevoie de o cantitate dublă. Lichidul se adaugă tot deodată şi nu trebuie să fie rece.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

ciocolata topire