tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

De ce bem din ce în ce mai mult vin?

De ce bem din ce în ce mai mult vin?

20 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

În ultimii 300 de ani cantitatea de vin pe care o consumăm a crescut exponenţial, spune un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge.

Oamenii de ştiinţă au analizat paharele în care se bea vin în anii 1700 şi au observat că acestea au devenit de 7 ori mai mari până în prezent. Au fost examinate obiecte de veselă din muzee, au fost studiate arhivele producătorilor, colecţiile private. Creşterea a avut loc din 1700 până în 1990 şi de atunci a avut loc o stagnare.

În secolul 18, o sticlă medie de vin avea 66 ml, astăzi are 449 ml. În Marea Britanie, un pahar standard de vin are 175 ml, mai mult decât dublul capacităţii de acum 3 secole.  Oricum, vinul nu era foarte consumat până în secolul 20, iar popularitatea maximă a atins-o după anii 1980. Tot în această perioadă au început să folosească diferite tipuri de pahare pentru fiecare tip de vin.

Cercetarea atrage atenţia că dacă producătorii vor fabrica pahare şi mai mari în scurt timp oamenii vor bea atât de mult încât fără să-şi dea seama vor depăşi toate recomandările medicilor.

 

 

 

 

vin pahare