tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

De ce mâncarea pe care o postezi pe Instagram este mai gustoasă
COOL

De ce mâncarea pe care o postezi pe Instagram este mai gustoasă

14 mar 2016 comentarii

În caz că mai aveai nevoie de încă o scuză pentru a fotografia mâncarea.

Data viitoare, când cineva te ia peste picior pentru că tot încerci să găseşti cel mai bun unghi pentru un instantaneu al farfuriei tale perfecte, spune-i că o faci în numele ştiinţei.

Un nou studiu, citat de CBC şi publicat în Journal of Consumer Marketing, arată că dacă fotografiezi mâncarea, aceasta va avea un gust mai bun.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că atunci când faci o poză alimentelor are loc o întârziere activă de moment a consumului, practic îţi iei un minut ca să apreciezi ceea ce mănânci, în loc să devorezi imediat tot ce ai pe platou. Iar asta iţi permite să savurezi experienţa şi să simţi mâncarea mai savuroasă. Trucul funcţionează însă doar dacă eşti pe cale să mănânci ceva delicios.

Dacă pui pe Instagram o salată kale, asta nu înseamnă că va avea un gust mai puţin amar. Dar există şi aici o metodă prin care să-l combaţi: o fotografie cu un smoothie şi un avocado pe reţelele de socializare dedicate te poate ajuta să simţi mai gustoasă mâncarea de acest gen, pentru că vei observa că mai sunt mulţi alţii care consumă astfel de alimente.

Studiul îl contrazice însă direct pe cel al Brigham Young University School of Management, din 2013. Cercetarea BYU sugerează că pe măsură ce te uiţi la tot mai mult "food porn" te vei bucura mai puţin de mâncarea ta. Adică apare plictiseala senzorială, cum spun oamenii de ştiinţă, şi gustul te poate obosi fără măcar să-l simţi.

instagram mâncare