tap to open sidebar
tap to close sidebar


Învață Gustul

De ce nu trebuie să arunci apa în care au fiert pastele

De ce nu trebuie să arunci apa în care au fiert pastele

13 iun 2017 comentarii

Cei care adoră să gătească paste sunt obişnuiţi să arunce imediat apa în care au fiert pastele. Experţii ne spun ca acest lucru este o greşeală, deoarece aceasta are un conţinut ridicat de amidon şi poate fi utilizată cu folos în diferite moduri.

Puteţi uda plantele cu ea. Apa în care fierb pastele conţine amidon, care este bogat în minerale şi vitamine, fiind benefică pentru creşterea plantelor.

Apa poate fi folosită pentru preparea sosului pesto. Apa rămasă de la paste vă poate ajuta la diverse sosuri. Trebuie doar să vă asiguraţi că este menţinută caldă şi va acţiona ca agent de legare.

Folosiţi apa pentru aluatul de pâine şi de pizza. Datorită conţinutului ridicat de amidon, folosind apa la frământarea aluatului pentru pâine sau pizza veţi obţine un gust unic.

paste