tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Diferenţa dintre macarons şi macaroons

Diferenţa dintre macarons şi macaroons

4 aug 2017 comentarii

Înainte de toate, ”macaron” nu este o altă modalitate de a scrie ”macaroon”.

De fapt, cei doi termeni se referă la lucruri distincte. Atât macaron, cât şi macaroon sunt dulciuri, ambele nume fiind derivate din cuvântul italian ammaccare, care înseamnă ”a strivi” - dar acolo se termină asemănările.

Un macaron se referă în mod specific la fursecuri pe bază de bezea, făcut din făină de migdale, albuşuri de ou şi zahăr granulat şi pudră, lipite între ele cu cremă de unt, ganache sau cremă de fructe. Delicatul biscuite are un exterior crocant şi un interior uşor. Adesea se numeşte macaroon francez, lucru ce adaugă şi mai multă confuzie.

În schimb, cuvântul macaroon este o expresie generică care se aplică unor mici fursecuri şi biscuiţi. De cele mai multe ori, termenul este asociat cu macaroon cu cocos, fursecuri din albuşuri de ouă, zahăr şi nucă de cocos uscată, adesea turnate în formă de stea şi uneori acoperite cu ciocolată. Macaroon-ul de nucă de cocos sau congolais, aşa cum este cunoscut în Franţa, este servit frecvent în timpul Paştelui evreiesc, deoarece nu conţine făină.

macaron