tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Ghidul pentru un smoothie perfect
FRESH

Ghidul pentru un smoothie perfect

31 mar 2016 comentarii

Să faci un smoothie perfect nu înseamnă să arunci la grămadă ingredientele care îţi plac în blender şi să-l porneşti.

Modul în care acestea sunt introduse este marele secret, cu un impact uriaş asupra texturii finale. Ca să obţii un smoothie cremos, trebuie să adaugi corect ingredientele în blender. În primul rând, fă-ţi un obicei din a le împărţi pe categorii, în funcţie de consistenţă şi textură, îţi va uşura munca. Apoi, aşază-le strat cu strat, de la baza aparatului până spre vârf, în ordinea următoare:

1. Lichide

Indiferent de ce lichid foloseşti - lactate, suc, apă de cocos, ceai - acesta trebuie să fie primul ingredient pe care-l adaugi. Astfel, blenderul va crea un vortex, "putând trage uşor, în jos, frunzele verzi, fructele ori legumele de deasupra.

Atenţie! Cantitatea de lichid va determina consistenţa smoothie-ului, mai gros sau mai diluat.

2. Pudră proteică şi îndulcitori 

Dacă folosesti pudră proteică, cum ar fi cea de cacao sau maca, ori îndulcitori ca siropul de agave sau mierea, adaugă-le imediat după lichid. Aşa se vor dizolva bine. Ele pot face smoothie-ul foarte cremos şi gros.

3. Frunze verzi

Kale, spanac, sfeclă sau orice altă legumă cu frunze verzi trebuie să stea într-un strat jos, pentru a se blendui corect. Nu uitaţi să îndepărtaţi tulpinile lemnoase. 

Bonus tip: pre-blend! Înainte de a adăuga alte ingrediente, porneşte puţin blenderul, la viteză maximă. Frunzele au textură mai puternică şi aşa te asiguri că se taie bine. 

4. Ingrediente soft

Ai ajuns la capitolul fermitate.O poţi obţine cu iaurt, tofu sau unt de arahide. 

5. Fructe proaspete, nuci, seminţe

Adaugă fructe fresh, uşoare, de exemplu fructe de pădure, pepene galben, citrice, avocado, nuci şi semninţe. Ca să se amestece bine, taie-le în bucăţi mici, te va ajuta, mai ales dacă nu ai un aparat puternic. 

6. Ingrediente îngheţate şi dure

Ultimul strat înseamnă fructe îngheţate şi gheaţă. Greutatea lor va pune presiune pe celelalte ingrediente, până la bază.

Gata! Acum poţi să porneşti blenderul şi să-l laşi să mixeze! Gust plăcut!

reţete smoothie