tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Învaţă să faci paste acasă

Învaţă să faci paste acasă

2 iun 2017 comentarii

Pastele pot fi masa perfectă, deoarece sunt rapid şi uşor de pregătit, dar şi ieftine şi nutritive.

Cele mai multe paste sunt vândute sub formă uscată, dar pot fi găsite şi în stare proaspătă. În ciuda uşurinţei de a cumpăra şi de a pregăti paste uscate sau proaspete din supermarket, este relativ uşor să le pregătiţi chiar la voi acasă.

Făcând paste acasă poate părea puţin descurajant, chiar şi pentru un bucătar cu experienţă.

În realitate este destul de simplu, cât timp aveţi ingredientele potrivite, instrumentele şi timpul necesar pentru a nu grăbi procesul. Aluatul pentru paste conţine doar câteva ingrediente astfel că ar trebui să vă asiguraţi că veţi cumpăra mereu ingredinete de cea mai bună calitate, în măsura în care şi bugetul vă permite. Pentru aluatul de paste cel mai des se foloseşte făina tip 00, având o textură foarte fină, pentru cele mai bune rezultate.

Unele reţete prevăd un plus de făină semolina pentru mai multă textură şi gust, cu toate acestea, acest lucru nu este necesar pentru rezultate excelente. Este imperativ să aveţi un aparat de paste de bună calitate pentru a întinde aluatul. Familiarizaţi-vă cu modul în care funcţionează înainte de a încerca să faceţi paste. Timpul poate fi esenţial la întinderea aluatului. Dacă nu vreţi să investiţi într-un astfel de aparat puteţi folosi sucitorul, însă trebuie să vă asiguraţi că întindeţi aluatul foarte subţire.

Ingrediente pentru aluat:

300 grame făină tip 00

3 ouă

2 gălbenuşuri

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

un praf de sare

Cerneţi făina pe o suprafaţă de lucru, faceţi o adâncitură în centru şi adăugaţi ouăle şi gălbenuşurile  împreună cu praful de sare. Cu ajutorul unei furculiţe amestecaţi ingredientele. Când aluatul începe să capete formă adăugaţi uleiul de măsline şi frământaţi pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină.

Frământaţi pentru 8-10 minute până când obţineţi un aluat cu o textură fină şi lucioasă. Împachetaţi-l în folie alimentară şi daţi-l la rece pentru cel puţin 30 de minute.

Scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în două bucăţi. Folosind un sucitor întindeţi aluatul, dându-i o formă dreptunghiulară. Ar trebui să fie suficient de subţire pentru a trece prin cea mai groasă setare a aparatului.

Treci aluatul prin maşină pentru a-l subţia. Reduceţi setarea pentru grosime cu fiecare trecere a aluatului prin aparat până când ajungeţi la cea mai subţire setare a maşinii. Atârnaţi aluatul întins pentru a se usca.

Schimbaţi setarea aparatului pentru a tăia aluatul în formele dorite, cum ar fi spaghete sau tagliatelle.

Indiferent de forma pe care o veţi alege, pastele voastre făcute în casă vor fi pur şi simplu perfecte!

paste