tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Nu arunca zaţul de cafea. Şase întrebuinţări mai puţin obişnuite
COOL

Nu arunca zaţul de cafea. Şase întrebuinţări mai puţin obişnuite

23 iun 2016 comentarii

Păstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.

1. Poţi să foloseşti zaţul de cafea ca îngrăşământ natural în grădină. Cafeaua este bogată în nitrogen, care stimulează creşterea plantelor. Este de asemenea acidă şi potrivită pentru azalee şi hortensii. Amestecă zaţ cu apă şi foloseşte-l pentru a întreţine plantele de interior, recomandă cei de la coffeedetective.com.

2. Dacă pisica ţi-a zgâriat mobila, o poţi repara tot cu... zaţ. Nu te-ai fi gândit, nu? Ei bine, combină-l cu un ulei uşor, cum e cel de măsline, apoi foloseşte un beţişor de urechi pentru a acoperi golurile din lemn.

3. Îndepărtează mirosurile neplăcute din frigider. Împrăştie zaţ pe o farfurie sau pe hârtie cerată, pentru a-l usca, apoi pune-l într-un recipient mic în frigider şi lasă-l să-şi facă treaba. Un sfat: nu depozita cafeaua în frigider, mai ales punga deschisă, pentru că absoarbe toate izurile şi îşi schimbă complet gustul.

4. Cu zaţ poţi să-ţi vopseşti părul. Prepară trei căni de cafea, toarnă-le în chiuvetă si aşteaptă să se răcească. Apoi tot ce trebuie să faci este să-ţi uzi părul cu ea. 

5. Zaţul ţine departe de plante melcii şi furnicile. Cafeina din cafea este cea cu rol de.. insecticid. Nu puternic, ce-i drept. Însă folositor. Dacă ai furnici în casă, fă o barieră din zaţ de cafea în locul în care au apărut.

6. Dacă vrei un scrub natural pentru faţă, mâini sau corp, foloseşte zaţ de cafea. 

 

cafea zaţ de cafea