tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Piept de pui fraged şi suculent fără bătăi de cap

Piept de pui fraged şi suculent fără bătăi de cap

13 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Pieptul de pui este alegerea multora dintre cei care aleg să aibă o alimentaţie sănătoasă, deşi de multe ori îl mănâncă fără să le placă cu adevărat. Adevărul este că un piept de pui gătit prea mult are un gust şi o textură ce nu te îmbie.

Nu trebuie prea multă îndemânare pentru a face un piept de pui suculent şi apetisant. Nu ai nevoie să ştii tehnici sofisticate de gătit şi nici vase scumpe. Tot ce îţi trebuie este o tigaie cu fund gros cu capac în care să pui pieptul de pui pe care să îl laşi la foc mediu să se coacă în propriile sucuri. Prin această metodă vei obţine un piept de pui simplu, care poate fi baza pentru salate, preparate din orez sau tacos. Dacă vrei să fie fel principal, atunci îi poţi adăuga condimente şi ierburi aromate în funcţie de preferinţele tale.

Pieptul de pui nu trebuie pus la marinat foarte mult pentru a deveni mai suculent. 15 minute sunt suficiente.

Ingrediente

1-4 bucăţi de piept de pui fără os şi piele

Sare

Piper

O lingură de ulei de măsline şi/sau unt

Mod de preparare

Bateţi un pic pieptul de pui cu un ciocan de şniţele, apoi asezonaţi-l cu sare şi piper. Încălziţi o tigaie la foc mediu. Când s-a încins, se adaugă untul şi/sau uleiul de măsline. Se pune pieptul de pui şi se lasă câte un minut pe fiecare parte. Se dă focul la minimum şi se mai lasă 10 minute. Se stinge focul şi se pune un capac peste vas. Se mai lasă 10 minute fără să ridicaţi sub nicio formă capacul. Se verifică apoi dacă pieptul de pui este roz la interior. Dacă este bine gata, se feliază şi se serveşte.

Cover the pan and cook on low for 10 minutes. Cover with a tight-fitting lid. Set a timer for 10 minutes, and walk away. Do not lift the lid; do not peek.

Turn off the heat and let sit for an additional 10 minutes: After 10 minutes have elapsed, turn off the heat. (If you have an electric stove, remove the pan from the heat.) Reset the timer for 10 minutes and leave the chicken breasts in the pan. Again, do not lift the lid; do not peek.

Remove lid and take temperature: After the 10 minutes are up, take the lid off, and your chicken is done. Make sure there is no pink in the middle of the chicken breasts. If you want to be absolutely sure it is cooked, you can use an instant-read thermometer to check (the chicken should be at least 165°F). Slice and eat. Store any leftovers in a covered container in the refrigerator.

Recipe Notes

Dredge in seasoned flour: You can also dredge the chicken breasts in flour before cooking. Season the flour with spices or fresh herbs and make sure the chicken is golden on one side before you flip it over. This will give your chicken a very subtle crust.

Quick brine: You can make your boneless skinless chicken breasts even juicier and more flavorful with a super-quick brine. Even just 15 minutes in a simple brine will make them juicier. Watch the video above to see how this is done.

 

piept de pui fraged