tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Salata la borcan, noua modă în bucătărie

Salata la borcan, noua modă în bucătărie

22 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Borcanele au devenit noua obsesie a celor pasionaţi de gastronomie. Aproape orice preparat a ajuns să poată fi servit în borcane, iar producătorii au intuit acest trend şi au adus pe piaţă modele din ce în ce mai neobişnuite.

Ca să fii şi tu la modă poţi folosi borcanul pentru a-ţi transporta prânzul la serviciu. Îl poţi folosi chiar şi pentru salate, fără ca ingredientele să îşi piardă din textură şi totul să devină o pastă pe care să-ţi mai vină să o mănânci.

Ce trebuie să faci ca salata să nu se înmoaie?

Puteţi pune în salata voastră chiar şi salată verde fără să vă temeţi că atunci când veţi deschide borcanul veţi găsi nişte frunze moi, oxidate. Pentru a evita aceste neplăceri trebuie să puneţi pe fundul borcanului sosul, apoi legumele, iar salata verde va sta desupra. Puteţi ţine preparatul la frigider pentru mai multe zile, fără să vă fie teamă că se ba strica.

Cum amestecăm ingredientele?

Când vine ora prânzului, este suficient să desfacem capacul şi să vărsăm toate ingredientele într-un bol adânc. Atâta timp îl transporţi cu grijă şi sosul nu ajunge în geantă, te vei bucura de un prânz delicios.

Ce fel de borcan folosim?

Poţi să utilizezi orice fel de borcan, însă este recomandat să alegi unul cu gura mai largă pentru a putea pune în el toate ingredientele pe care ţi le doreşti. Pentru o salată care să constituie o masă de prânz ai nevoie de un borcan de un kilogram.

Cât timp poţi ţine salata la borcan la frigider?

Dacă vei strânge capacul suficient de tare, poţi ţine salata la frigider pentru 5 zile. Dacă vrei să adaugi avocado, roşii, ouă fierte sau piept de pui fiert este bine să aştepţi să le adaugi în ziua în care vrei să seveşti salata. Dacă ai posibilitatea să videzi borcanul atunci poţi sta liniştită că legumele tale se vor păstra prospete şi crocante.

Cum preparăm salata la borcan?

Pune pe fundul borcanului 1-4 linguri din sosul tău preferat. Cantitatea de sos depinde de cantitatea de salată.

Stratul următor trebuie să conţină ingredientele tari: morcovi, castraveţi, ardei gras, fenicul, sfeclă. Apoi pune fasole, paste, orez, cereale. Opţional, poţi adăuga brânzeturi sau alte proteine ca ton, carne de pui, ouă fierte tari, sau brânză tofu. Dacă vrei, poţi pune acum roşii sau alte legume mai moi ca avocado.

Următorul strat pot fi nucile, alunele, semintele de orice fel.  Ultimul rând trebuie să fie format din frunze de salată verde sau spanac.

 

salată la borcan