tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Sandvişul care poate hrăni 10 oameni

Sandvişul care poate hrăni 10 oameni

14 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Un sandviş uriaş poate fi vedeta unei petreceri pentru copii, dar şi pentru adulţi. Nu este tipic pentru un eveniment festiv, dar cu siguranţă va face furori printre participanţi. Indicat este să fie servit la petreceri care au loc în casă pentru că dacă nu va rezista la transport.

Alege pâinea potrivită

Trebuie să alegi o pâine rotundă, mai mare de un kilogram, cu un diametru de 20 cm. Cursta trebuie să fie crocantă. Poţi alege o pâine ţărănească sau ciabatta.

Unul dintre avantajele acestui sandviş este că poate fi făcut cu ceva timp în avans. Poţi unge feliile de pâine cu un strat subţire de maioneză sau ulei de măsline. În acest fel pâinea nu se va întări şi nici nu va deveni spongioasă. Mai mult, va ajuta ca zeama de la roşii să nu se scurgă în pâine.

Sandvişul trebuie înfăşurat în folie alimentară şi lăsat la frigider cel puţin o oră înainte să fie tăiat. Aromele ingredientele se vor întrepătrunde, dar şi sandvişul va fi mult mai uşor de mâncat.

Ingrediente

1 pâine mare

50 ml ulei de măsline

340 g şuncă (de exemplu black forest ham)

220 g salam Genoa

220 g brânză Provolone

1 roşie mare, tăiată felii foarre subţiri

50 g salată iceberg

3 linguri de oţet din vin roşu

Sare

Piper măcinat

Mod de preparare

Pâinea se taie pe jumătate pe orizontală. Se scoate o bună parte din miez, din ambele jumătăţi, dar cel mai mult din partea de jos.

Se ung amble jumătăţi cu ulei de măsline. Se pot folosi şi maioneză sau muştar.

Se pun în straturi ingredientele în interiorul pâinii. Se pune prima dată şunca, , apoi salamul, apoi brânza. Se pun apoi roşiile şi salata iceberg. Se pune restul de ulei de măsline, apoi se adaugă oţetul. Se sărează şi piperează.

Se pune capacul şi se înfoliază bine. Se dă la rece pentru minumum o oră şi maximum o zi.

Când se serveşte, se scoate din folia alimentară şi se taie cu un cuţit cu lama subţire în felii. 

petreceri sandvis reţetă