tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Sărbătoarea gustului 2017 locul unde puteţi învăţa de la chefi să măncaţi bine şi sănătos

Sărbătoarea gustului 2017 locul unde puteţi învăţa de la chefi să măncaţi bine şi sănătos

15 nov 2017 comentarii

Sărbătoarea Gustului reuneşte la Romexpo bucătari români şi francezi care le vor trezi simţurile celor prezenţi cu preparate delicioase. Evenimentul se desfăşoară în perioada 16-19 noiembrie, în cadrul RomHotel, în pavilionul G7. Şi anul acesta, o serie de profesionişti ai gustului, renumiţi Chefs la nivel internaţional, vor împărtăşi din experienţa şi entuziasmul lor, în cadrul demonstraţiilor culinare în care vor oferi informaţii preţioase despre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Festivalul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ministerului Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS. 

Sărbătoarea Gustului 2017 aduce la start Chefs renumiţi la nivel mondial. Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin şi Executive Chef al restaurantului oficial Bocuse d`Or situat in Village VIP, pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeşte „secretul longevităţii”. Philippe Dupré, renumit Chef bucătar francez, care a studiat mulţi ani arta gastronomiei în Franţa, la Lyon, alături de bucătari Chefi cu stele Michelin. Johnny Şuşală - unul dintre cei mai experimentaţi şi talentaţi Chefi români din noua generaţie, pune creativitate, dedicare şi respect faţă de ingrediente, în fiecare dish pe care îl prepară. Petrişor Tănase, primul realizator de emisiuni culinare din România, Maestru în arta gastronomică şi expert în comitetul sectorial turism, hoteluri şi restaurante.

Pe parcursul a patru zile, cei patru vor fi amfitrionii evenimentelor din cadrul Sărbătorii Gustului, ediţia a VII-a. Joi, 16 noiembrie, va avea loc un master class de fine dining şi o degustare de vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse, un vin tânăr şi complex cu arome de fructe negre, uşor condimentat. Vineri, Petrişor Tănase dezvăluie secretul uscării cărnii, o tradiţie străveche specifică Daciei, iar sâmbătă este rândul lui Alain Alexanian să împărtăşească secretul longevităţii şi tainele utilizării ceaiurilor în gastronomie. Dumincă are loc Cupa de Sandwich, unde cei mai buni elevi ai liceelor cu profil alimentar se întrec în prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind îndrumaţi şi jurizaţi de chefi şi specialişti în arta gastronomică.

În plus, pe 18 noiembrie, între orele 11.00 si 16.00 cei mici, dar şi pasionaţii de pictură vor afla de la Alina Alecu, tips&tricks despre cum pot da culoare farfuriei într-un mod ingenios. Platoul câştigător va fi prezentat la Cina de Gală de anul viitor, mai 2018.

”Sărbătoarea Gustului” este un eveniment prin care se doreşte educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor şi al părinţilor, liceenilor şi tinerelor generaţii de bucătari prin informarea şi transparenţa pedagogică asupra produselor, originilor lor şi modului de producţie şi trasabilitate, transmiterea cunoştinţelor şi încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneşte o serie de evenimente desfăşurate în şcoli, universităţi, restaurante şi hoteluri, hypermarket-uri şi târguri de alimentaţie, HORECA şi turism.

sarbatoarea gustului international romexpo alimentatie demonstratii francezi

Cristina Călin