tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Sarea în bucate. 7 săruri gourmet, 7 stiluri de a găti
SPICY

Sarea în bucate. 7 săruri gourmet, 7 stiluri de a găti

4 apr 2017 comentarii

Cristale, culori, arome. Sarea este cel mai important instrument din arsenalul unui chef, după un cuţit bun, pentru că ea este ingredientul principal care scoate în evidenţă aromele unui preparat. Supranumite sărurile gourmet, acestea pot aduce o savoare specială farfuriilor tale, dacă le potriveşti perfect cu mâncarea pe care vrei să o prepari.

Sarea balineză

Este regina sărurilor, s-ar putea spune. Fulgii ei au o formă neobişnuită, de piramidă, care-i dau unicitatea. Vine din Oceanul Indian, de undeva de lângă Bali. Dă mâncărurilor o notă crocantă şi o aromă deosebită. 

Sarea roz de Himalaya

O sare pură care este colectată manual din munţii regiunii Punjab din Pakistan. Conţine 84 de elemente diferite, minerale şi metale. Cunoscută pentru proprietăţile ei curative, sarea roz este des folosită în centrele spa şi de înfrumuseţare. Însă este foarte potrivită şi în tot felul de preparate culinare, fie că prepari un peşte în crustă de sare sau vrei doar să asezonezi mâncarea cu ea.

Sarea atlantică gri

Culoarea specială vine de la mineralele absorbite din argila ce se regăseşte în Brittany, Franţa. Este subtilă şi foarte populară în rândul chefilor, ideală pentru farfuriile cu peşte, carne sau peste nuci şi popcorn.

Sarea hawaiiană roz

Nuanţa provine de la argilă. Este excelentă mai ales atunci când vrei să găteşti cărnuri la rotisor sau peşte la gătar. Este delicată şi o poţi asocia cu ierburile aromatice. 

Sarea hawaiiană de mare Hiwa Kai

Conţine carbon vegetal, cu beneficii pentru sistemul digestiv. Se potriveşte la peşte şi este des folosită în bucătăria de tip haute cuisine, pentru efectele decorative. Există şi sare verde de Hawaii, amestecată cu frunze de bambus, dacă îţi place mâncarea mai picantă.

Sare de mare afumată Yakima 

Sarea de mare integrală din zona Yakima, statul Washington, faimoasă pentru livezile sale de mere. Lemnul de măr este cel folosit la afumarea sării. Yakima este ideală la grătaruri, mai ales la carnea de porc sau cea albă. 

Sarea Maldon

Fulgii de sare englezească sunt adoraţi de bucătari, care îi folosesc pentru a da o notă specială farfuriilor lor. Se topeşte foarte uşor în gură. este sarea asociată cel mai des cu ciocolata sau cu mâncărurile foarte delicate, fine. 

Te-ar putea interesa şi următoarele articole:

Cum să foloseşti sarea ca un bucătar profesionist

Diferenţa dintre sarea kosher, sarea de masă şi sarea de mare

sau Când şi de ce se pune are în paharul de vin

 

sare gourmet