Indiferent dacă sunteţi vegani, aveţi intoleranţă la lactoză sau căutaţi o opţiune fără lactate, laptele obţinut din diverse tipuri de nuci este o alternativă excelentă la laptele de vaca (sau de capră).
Şi acum nu mai vorbim doar de laptele de migdale - există caju, alune sau nuci macadamia pentru a numi câteva.
Fiecare dintre aceste tipuri de lapte este cremos, plin de vitamine şi exact ceea ce aveţi nevoie în cafeaua de dimineaţă. Deşi cele mai multe sunt disponibile în supermarketuri, făcându-le acasă este mai uşor decât credeţi şi vă permite să controlaţi unele lucruri precum cantitatea de zahăr.
Galerie foto

Tot ce trebuie să ştiţi despre laptele obţinut din diverse tipuri de nuci - Galerie Foto
Lapte de migdale: Această alternativă este cea mai cunoscută şi o opţiune des întâlnită în magazine şi cafenele. După cum sugerează şi numele, este făcut din migdale măcinate şi apă filtrată. Este plin de minerale cum ar fi calciu şi fier, precum şi vitamina C. În timp ce îl puteţi găsi la supermarket, este, de asemenea, uşor de făcut acasă. În plus, multe dintre brandurile cumpărate de magazin conţin zahăr şi agenţi de îngroşare, pe care le puteţi evita făcându-l acasă. Laptele de migdale merge excelent în smoothie-uri şi terci de ovăz.
Lapte de caju: Laptele de caju este similar celui de migdale, nucile caju fiind în primul rând înmuiate în apa filtrată, scurse şi măcinate într-o pastă înainte de a fi amestecate cu apă. Un pahar mediu de lapte de caju neîndulcit conţine aproximativ 25 de calorii şi multe vitamine sănătoase, cum ar fi D şi E.
Lapte din nuci de Macadamia: Spre deosebire de alte tipuri de lapte de acest gen, laptele din nuci de Macadamia are cele mai multe calorii, deoarece este mai bogat în grăsimi mononesaturate, care, potrivit specialiştilor, pot reduce riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral. Îl puteţi folosi pentru a face smoothie dimineaţa sau pentru a face o supă delicioasă.
Lapte de nuci: Nucile conţin un număr mai mare de nutrienţi, cum ar fi vitamine, proteine şi mineralele esenţiale precum fierul, calciul şi magneziul. Nucile sunt indicate pentru a ajuta în privinţa bolilor de inimă şi sunt bogate în găsimi omega-3. Făcând laptele de nuci acasă puteţi controla cantitatea de îndulcitor adăugată.
Lapte de alune de pădure: Acest lapte este plin de vitamina B, care ajută transformarea alimentelor în energie, permiţându-vă să vă simţiţi plini şi energizaţi. Laptele de alune este, de asemenea, o mare sursă de vitamina E, care poate ajuta la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Adăugaţi acest lapte în cafeaua voastră dimineaţa sau înlocuiţi laptele din diverse reţete de desert.