tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Varza de Bruxelles poate fi delicioasă

Varza de Bruxelles poate fi delicioasă

26 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Varza de Bruxelles este probabil una dintre legumele cele mai ocolite. Mirosul şi textura sa au pus-o pe lista neagră, iar cei care aleg să o mănânce sunt priviţi cu suspiciune.

Bogată în vitamine şi minerale, cu un gust unic varza de Bruxelles poate fi o surpriză plăcută, dacă este gătită respectând câteva sfaturi.

Alegeţi doar varza de Bruxelles proaspătă

Varza de Bruxelles se poate ţine la frigider şi 10 zile, aşa încât poate fi cumpărată proaspătă şi gătită atunci când este nevoie. Atunci când o alegeţi, aveţi grijă să fie tare, compactă, iar culoarea să fie verde. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai dulci, iar cele mai mari seamănă cel mai bine la gust cu varza.

Masaj cu ulei 

Dacă vrei să mănânci varza de Bruxelles proaspătă, este bine să o masezi cu ulei înainte. Frunzele vor deveni mai moi, la fel ca după supunerea la un tratament termic.

Varza de Bruxelles coaptă

Aceasta poate fi cea mai simplă metodă de a găti varza de Bruxelles. Taie cotoarele şi scoate frunzele de deasupra carfe pot fi tari. Apoi, taiele în două şi pune ulei de măsline, sare şi piper peste ele. Următorul pas este să le pui la cuptor la 250 grade celsius pentru cel puţin 15 minute. Vor fi crocante la exterior şi moi la interior.

Varza de Bruxelles sotată

Atunci când este sotată, varza de Bruxelles se caramelizează şi devine delicioasă. Ai grijă să nu pui prea multe în tigaie. Poţi adăuga nişte cârnaţi sau bacon, dar ai grijă să fie afumate.

Nu fierbe varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles nu se fierbe pentru că mirosul şi textura pe care o va căuta te va face să nu mai vrei niciodată să o mănânci.

 

varza de bruzelles