tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

Vrei să devii un chef bun? Mergi în restaurante cu bucătării deschise
COOL

Vrei să devii un chef bun? Mergi în restaurante cu bucătării deschise

5 apr 2016 comentarii

Că vrei să desluşeşti cât mai multe secrete pentru a găti fabulos acasă sau că vrei să furi meserie ca să devii chef, restaurantele cu bucătării deschise sunt un instrument de care te poţi folosi cu succes.

O bucătărie deschisă este mai ieftină ca o şcoală de bucătari.

Gustă tot, gustă des

"Ai gustat?" este una dintre cele mai comune întrebări către echipa mea, spune cheful Perry Hendrix, citat de bonappetit.com.

Când eşti nesigur/ă, foloseşte această combinaţie

Trei ingrediente nu ar trebui să-ţi lipsescă niciodată din bucătărie: ceapă roşie felii, mentă tocată şi frunze de pătrunjel. Hendrix le foloseşte destul de des. Acest amestec aduce o explozie de prospeţime multor farfurii, precum cartofi dulci la cuptor cu tahini sau crostini cu ficat de pui.

Sarea are nevoie de spaţiu

Când asezonezi mâncarea, nu presăra ciupiturile de sare direct deasupra mâncării, ci de cât mai sus, pentru a o distribui uniform pe tot preparatul. Şi încă ceva, sarea se foloseşte pe tot parcursul procesului de gătit, nu doar la final când farfuria e gata.

Ai nevoie de apă ca să supravieţuieşti

Există mereu o sticlă de apă pe lângă tine. "Apa este un ingredient folosit de toţi chefii", mărturiseşte Hendrix, chiar dacă mulţi preferă să nu vorbească depre asta. Apa poate face pastele mai cremoase sau poate să-ţi salveze sosul care a scăzut prea mult.

Prosopul de bucătărie este o extensie a mâinii tale

Nu vei găsi în nicio bucătărie profesionistă o mănuşă. Toţi maeştrii bucătari au mereu trei sau patru prosoape ascunse în şorţ.

bucătării deschise sfaturi culinare chefi restaurante