ART

Tofu este unul dintre ingredientele de bază pentru dietele vegetariene sau ale celor care ţin post. Este o sursă extraordinară de proteine, iar în amestecuri potrivite poate fi delicioasă.
Ingrediente
Jumătate de lingurp de ulei de măsline extravirgin
1 ardei iute, curăţaţi şi tăiaţi
Jumătate de ceapă roşie, tocată
3 roşii Roma
200 g ardei copr
1 linguriţă de chilli
1 linguriţă de paprika afumată
Sare de mare
500 g tofu tare
Sucul de la o lămâie
Sos
8 tortilla de porumb
1 avocado curăţat şi tocat
Sos iute
Coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare
Într-o tigaie se încălzeşte uleiul de măsline. Se adaugă ardeiul gras şi ceapa roşie şi se sotează 4-6 minute, amestecând din când în când. Roşiile se pun în blender şi se fac mixează astfel încât la sfârşit să aibă şi puţină textură. Se adaugă ardeiul copt, chili, paprika afumată şi sarea în legumele sotate. Se mai lasă 1 minut. Se adaugă şi roşiile şi brânza tofu fărâmiţată şi se fierb un minut.
În fiecare tortilla se pune câte o lingură de amestec şi câte o bucată de avocado. Se presară coriandru şi sos iute.
Ingrediente
200 g afine congelate
100 g căpşuni congelate
Jumătate de banană
100 g baby spanac
Jumătate de avocado
70 g tofu
25 g alune crude
1 linguriţă de seminţe de cânepă
2 curmale fără sâmburi
200 g lapte de migdale
Mod de preparare
Toate ingrediente se pun în blender şi se mixează.
Ingrediente
175 g tofu
200 ml lapte de migdale sau orice alt lapte vegetal
Jumătate de lingură de ulei
125 g făină
1 linguri de zahăr de cocos
Jumătate de linguriţă de cardamon pudră
Praf de copt
Sare
Mod de preparare
Într-un vas se mixează toate ingredientele lichide. Într-un alt vas se amestecă ingredientele solide. Cele două combinaţii se amestecă.
Se încinge o tigaie şi se pune puţin ulei. Se pune câte un polonic de compoziţie. Se coace câte 2 minute pe fiecare parte.