tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

3 reţete de ciocolată caldă pe care le vei adora

3 reţete de ciocolată caldă pe care le vei adora

4 ian 2018 comentarii

Ciocolata caldă este una dintre băuturile calde potrivite pentru fiecare membru al familiei. Este bună şi simplă, dar dacă îi sunt adăugate condimente, bezele, frişcă, prăjiturici devine un desert decadent, un răsfăţ potrivit pentru zilele geroase.

Cicolată caldă cu bezele

Ingrediente

1 l lapte integral

100 g lapte condensat

50 g cacao pudră

170 g ciocolată neagră mărunţită

1 linguriţă de extract de vanilie

5 g extract de migdale

Frişcă, bezele moi, prăjiturele

Mod de preparare

Se adaugă laptele integral, laptele condensat, pudra de cacao, ciocolata, extractul de vanilie şi cel de migdale într-un vas mare. Se pune pe foc pe flacără mică şi se lasă până ce laptele se încălzeşte. Se amestecă din când în când pentru ca nimic să nu se lipească de fundul vasului.

Când compoziţia este fierbinte se toarnă în căni şi se pune deasupra frişcă. Se adaugă bezelele şi prăjiturelele.

Ciocolată caldă cu cardamon

Ingrediente

2 linguri de ciocolată neagră tocată

1 linguriţă de unt

1 cană de lapte

3 boabe de cardamon zgrobite

½ de linguriţă de vanilie

Mod de preparare

Încălziţi laptele şi cele 3 boabe de cardamon pe foc mic. Lăsaţi să fiarbă 10 minute. Într-un alt vas încălziţi untul şi ciocoalata. Se amestecă până se omogenizează. Apoi, se adaugă laptele, amestecând. Se ia de pe foc şi se scot boabele de cardamon. Se pune vanilia şi se serveşte imediat.

Ciocolată caldă cu dovleac şi Nutella

Ingrediente

1 cană de lapte

½ cană smântână pentru gătit

¼ cană piure de dovleac

3 linguri de Nutella

170 g ciocolată neagră tocată

Frişcă bătută cu Nutella

2 linguri de Nutella

1 cană de smântână pentru frişcă rece

Mod de preparare

Se încălzesc laptele, smântâna pentru gătit şi piureul de dovleac la foc mediu. Când compoziţia este omogenă şi suficient de caldă se adaugă ciocolata şi Nutella. Se amestecă constant până când ciocolata este topită, aproximativ 5 minute. Compoziţia va fi destul de goasă. Se ia de pe foc şi se adaugă extractul de vanilie. Se toarnă în 2 pahare.

Pentru frişca cu Nutella se pune smântâna rece şi Nutella într-un bol şi se bate până se face frişcă. Se pune deasupra ciocolatei calde. 

ciocolata caldă

Cristina Călin