ART

Ai nişte piept de pui şi doar şniţelul ţi se pare o idee bună? Nu te alarma! Există o mulţime de preparate delicioase şi apetisante care pot fi făcute din piept de pui!
Ingrediente
4 linguri ulei de arahide
1 ceapă mare
100 g flori de broccoli
3 morcovi de mărime medie
2 zucchini de mărime medie
200 g mazăre
50 g boabe de soia
800 g piept de pui dezosat
Piper proaspăt măcinat
Sare
50 g vin de orez
3 linguri de zahăr brun
2 linguri de miere
1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit
3 căţei de usturoi
2 linguri de amidon
750 g orez fiert
Mod de preparare
Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un vas adânc. Se adaugă ceapa, broccoli şi morcovii şi se sotează aproximativ 2 minute. Apoi se adaugă zucchini, mazărea şi boabele de soia şi se mai lasă încă un minut. Se scot pe o farfurie şi se lasă să se odihnească.
Pieptul de pui se asezonează cu sare şi piper.
În vasul de pe foc se pune uleiul rămas şi când este încins se adaugă pieptul de pui, se lasă 3-4 minute. Se adaugă apoi zahărul brun, mierea, ghimbirul, usturoiul apă sau supă de pui. Se amestecă. Se dă focul la minim şi se lasă 2-3 minute. Apoi, se acoperă şi se lasă să fiarbă până pieptul de pui este gătit.
Amidonul se amestecă cu 3 linguri din zeama de la pui şi se pune în oală. Se amestecă bine şi se adaugă legumele şi orezul. Se mai lasă 5 minute să se întrepătrundă aromele.
Ingrediente
2 linguri de ulei de măsline
1 kg piept de pui
Piper proaspăt măcinat
450 g ciuperci champinion
50 g roşii uscare
1 lingură de rozmarin proaspăt
2 căţei de usturoi
Sare
O conservă de fasole albă
100 g supă de pui
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius.
Într-o tigaie care ulterior se poate pune în cuptor se încinge 1 lingură de ulei de măsline. Pieptul de pui se asezonează. Se pune apoi în tigaie cu partea cu pielea. Se lasă 5 minute. Se întorce apoi pe cealaltă parte şi se mai lasă 5 minute. Se transferă pe o farfurie.
În tigaie se pune uleiul rămas. Se adaugă ciupercile care se sotează aproximativ 5 minute. Se pun apoi roşiile, rozmarinul, usturoiul, sarea şi câteva boabe de piper negru. Se lasă un minute. Se pun apoi fasolea şi supa de pui.
Pieptul de pui se pune înapoi în tigaie şi se dă la cuptor la foc minim pentru 30 de minute.
Ingrediente
2 linguri de ulei de măsline
800 g piept de pui fără piele
Sare
Piper proaspăt măcinat
O ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi pisat
Fulgi de ardei iute
340 g varză kale
100 g vin alb sec
100 g parmezan răzuit
1 lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie. Se adaugă pieptul de puim sarea şi piperul şi se lasă 5-7 minute. Apoi, se transferă pe o farfurie şi se acoperă pentru a rămâne cald.
În tigaie se pun ceapa, usturoiul şi fulgii de ardei iute. Se sotează 2 minute, apoi se adaugă varza kale şi vinul. Se acoperă şi se lasă 5 minute, amestecând din când în când. Se pune din nou puiul şi se adaugă parmezanul şi zeama de lămâie.