tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

3 supe de ispiraţie italienească pe care le vei iubi

3 supe de ispiraţie italienească pe care le vei iubi

miercuri, 14:18 comentarii

Îţi vor aminti de vară, dar te vor încălzi în zilele reci de iarnă. Sunt cremoase. Sunt săţioase. Sunt aromate. Sunt 3 supe inspirate de bucătăria italienească pe care vei vrea să le găteşti iar şi iar.

Supă de fasole cu paste

Ingrediente

2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin

250 g cârnaţi picanţi

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 morcovi, tocaţi mărunt

2 ţeline mici, tocate mărunt

2 căţei de usturoi, pisaţi

Sare

Piper

1 kg fasole albă fiartă

1 kg roşii tocate în bulion tocate mărunt

1 supă de pui de pui

2 fire de rozmarin tocate mărunt

100 g paste mici

Parmezan proaspăt răzuit

Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Într-un vas mare şi adânc se încinge uleiul. Se adaugă cârnaţii şi se lasă să se prăjească, aproximativ 5 minute. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina şi se mai lasă 5 minute, până când se înmoaie.

Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă fasolea cu tot cu zeamă, roşiile, supa de pui şi rozmarinul. Se lasă să fiarbă. Se adaugă pastele.

Se dă focul mai mic şi se lasă să mai fiarbă aproximativ 8 minute. Se gustă şi se mai adaugă sare şi piper dacă mai este necesar.

Se serveşte cu parmezan ras deasupra şi pătrunjel tocat mărunt.

Supă de pui cu parmezan

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

1 ceapă mare, tocată

3 căţei de usturoi, tocaţi

3 linguri de pastă de tomate

1 linguriţă de fulgi de chilli

450 g roşii în bulion

3 l supă de pui

230 g penne

340 g carne de pui trasă la tigaie

300 g mozzarella mărunţită

200 g parmezan răzuit

1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat

Sare

Piper

Mod de preparare

Într-un vas mare, se încinge uleiul. Se adăugă ceapa şi se lasă până devine moale, aproximativ 6 minute. Apoi, se adaugă uleiul şi se mai lasă 1 minut. Se adaugă paste de tomate şi fulgii de chilli.

Se adaugă roşiile în bulion şi supa de pui şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă penne-le şi se lasă să fiarbă maximum 10 minute, apoi se pun puiul, mozzarella, parmezanul, piperul, sarea şi piperul. Se lasă brânzeturile să se topească şi se serveşte în boluri cu parmezan presărat desupra şi pătrunjel.

 

Supă cremoasă de roşii

Ingrediente

1 lingură de unt

Jumătate de ceapă tocată

3 căţei de usturoi tocaţi

1 linguriţă de condimente italieneşti

Jumătate de linguriţă de fulgi de ardei iuţi

Sare

Piper

3 linguri de făină

1,5 l de supă de pui

250 g roşii în bulion

500 g tortellini umpluţi cu brânză

Parmezan răzuit

350 g spanac

80 g smântână pentru gătit

2 linguri de busuioc tocat mărunt

Mod de preparare

Intr-un vas mare se topeşte untul. Se adaugă ceapa şi se lasă 3 minute până devine translucidă. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se adaugă condimentele italieneşti, fulgii de ardei iute şi făina. Se amestecă bine până compoziţia devine omogenă. Se lasă 1 minut.

Se adaugă supa de pui, roşiile, paste de roşii şi tortellini. Se lasă să fiarbă până când tortellini sunt gata.

Se adaugă smântâna şi parmezanul şi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă spanacul. Se asezonează cu sare şi piper. Se presară busuioc şi se serveşte fierbinte. 

supe italia

Cristina Călin