tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

4 idei savuroase pentru a folosi ouăle vopsite de Paşte

4 idei savuroase pentru a folosi ouăle vopsite de Paşte

18 apr 2017 comentarii

Ţi-au rămas prea multe ouă vopsite de la masa de Paşte? E timpul să pregăteşti cu ele unele dintre cele mai delicioase preparate!

Iată patru reţete gustoase prin care poţi reinventa oul de Paşte:

Ouă cu caviar şi fenicul murat

Curăţă oul, taie-l pe din două şi serveşte cu fenicul murat, muştar Dijon, smântână, ceapă prăjită şi caviar pe deasupra.

Salată de ouă

Separă albuşurile de gălbenuşuri (patru ouă fierte) în două vase diferite. Într-un robot de bucătărie, amestecă gălbenuşurile cu o jumătate de lingură de apă, o linguriţă de oţet balsamic, o linguriţă de muştar Dijon şi o jumătate de linguriţă de boia afumată picantă. Apoi toarnă şi 50 ml de ulei de măsline şi amestecă. Adaugă apoi această pastă peste albuşurile tocate. Pune şi o ceapă vede tocată, pătrunjel, mărar, o linguriţă de muştar şi o jumătate de linguriţă de coajă rasă de lămâie. Procesează la blender. Serveşte această salată de ouă pe pâine prăjită în puţin ulei de măsline şi cu fulgi de ardei iute roşu.

Burger cu ouă şi carne de miel

Ai nevoie de o chiflă, câteva fâşii din friptura de miel rămasă (sau pui, curcan, vită, porc, în funcţie de preferinţe), câteva frunze de untişor, muştar Dijon şi un sos verde (dn pătunjel, mentă, busuioc, ulei de măsline, oţet balsamic, usturoi, capere, muştar şi sare).

Tartine cu cremă de mazăre şi ouă fierte

Pe o felie de pâine neagră, întinde pasta de mazăre (ulei de măsline, mazăre congelată, usturoi, ceapă verde tocată, busuioc, pamezan sare şi piper) apoi adaugă şi un ou tăiat pe din două, câteva felii de ridichi şi pătrunjel.

Poftă bună, gustartienilor!

 

 

ouă vopsite reţete ouă