tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

4 prăjituri fără coacere bune pentru toată familia

4 prăjituri fără coacere bune pentru toată familia

19 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Dacă nu eşti foarte pricepută la prăjituri sau nu ai timp să faci deserturi sofisticate, dar totuşi îţi place să te răsfeţi cu ceva bun, oricare dintre cele 4 reţete propuse de noi sunt tot ce ai nevoie.

Cheesecake de ciocolată

Ingrediente

Pentru blat

24 biscuiţi Oreo

6 linguri de unt topit

50 g zahăr

Pentru cheesecake

2 cutii de cremă de brânză

100 g zahăr pudră

50 ml ciocolată topită

2-3 plicuri de praf de ciocolată caldă

Un praf de sare

500 g smântână lichidă

100 g mini marshmallows

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie se mixează biscuiţii până devin foarte fini. Apoi se pun într-un vas, se adaugă untul şi zahărul şi se amestecă până se omogenizează. Aluatul trebuie să aibă textura nisipului ud.

O tavă de plăcintă se unge cu ulei. Compoziţia de biscuiţi se întinde în tavă apăsându-se bine.

Într-un bol se bate crema de brânză până devine pufoasă. Se adaugă zahărul pudră, ciocolata topită, pliculeţele de cacao şi sarea. Se adaugă jumătate din cantitea de smântână şi se mixează până se omogenizează. Se adaugă si cealaltă jumătate şi se bate până devine foarte pufoasă. Se adaugă peste crustă. Se decorează cu mini marshmallows. Se dă ca congelator pentru 4 ore.

Mousse de biscuiţi şi smântână

Ingrediente

1 lingură de gelatină pudră

2 linguri de apă

310 g smântână lichidă

300 g fulgi de ciocolată albă

1 linguriţă de extract de vanilie

300 g biscuiţi Oreo zdrobiţi

4 mini Oreo pentru décor

Mod de preparare

Într-un vas mic de pune gelatina în apă. Se amestecă şi se lasă 3-4 minute.

Într-o crăticioară se încălzeşte jumătate din cantitea de smântână lichidă. Se adaugă gelatina şi se amestecă până când se dizolvă.

Fulgii de ciocolată se pun într-un vas termorezistent. Peste ei se adaugă amestecul de smântână. Se amestecă până când se topeşte ciocolata.

Între timp, în alt vas se amestecă restul de smântână cu esenţa de vanilie. Apoi, se încorporează în amestecul cu ciocolată împreună cu jumătate din biscuiţii zdrobiţi.

Pe fundul unui pahar se pune o lingură de biscuţi zdrobiţi şi apoi se pune mousse-ul. Se lasă la frigider peste noapte.

Cannoli Cheesecake

Ingrediente 

225 g cremă de brânză

400 g smântână lichidă

250 g ricotta

210 g zahăr pudră

1 lingură de coajă de lămâie

2 linguri de extract de vanilie

2 linguriţe de nucşoară

2 linguriţe de scorţişoară

250 g biscuiţi graham

200 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Într-un vas mare se bate crema de brânză până devine pufoasă. Se adaugă smântâna lichidă şi se bate şi ea, apoi ricotta şi zahărul pudră. Se bat şi ele până devine crema foarte pufoasă. Se încorporează coaja de lămâie, vanilia, nucşoara, scorţişoara şi 100 g fulgi de ciocolată.

Biscuiţii se fărâmiţează şi se pun într-un vas uns cu ulei. Peste ei se pune crema de brânză. Se decorează cu restul de fulgi de ciocolată. Se lasă 15 minute înainte de a se tăia. Se păstrează la rece.

Cheesecake de mere şi caramel

Ingrediente

1,250 kg smântână lichidă

500 g cremă de brânză

500 g biscuiţi cu ghimbir

2 linguri de unt

1 linguriţă de scorţişoară

2 linguri de zahăr

2 mere curăţate şi tăiate mărunt

Caramel

Mod de preparare

Pentru crema de brânză se bat cu mixerul smântâna lichidă şi crema de brânză până compoziţia devine foarte pufoasă.

Biscuiţii cu ghimbir se aşează într-o tavă. Se pune apoi un strat de cremă, un strat de biscuiţi şi tot aşa până se ajunge la final. Se lasă la frigider peste noapte.

Merele se sotează într-o tigaie cu unt, zahăr şi scorţişoară. Se lasă să se răcească şi apoi se pun peste cheesecake. Se decorează cu caramel.

 

deserturi fără coacere prăjituri reţete cheesecake