ART

Broccoli nu este o legumă apreciată de toată lumea. Totuşi, există câteva combinaţii care îi vor face pe toţi să aprecieze gustul de broccoli sau măcar să-i mai dea o şansă.
Ingrediente
Pentru salată
Sare
3 bucăţi de broccoli tăiate în bucăţi
2 morcovi daţi prin răzătoare
Jumătate de ceapă roşie tocată mărunt
100 g merişoare
100 g migdale tocate
6 bucăţi de bacon gătite
Pentru sos
100 g maioneză
3 linguri de oţet de mere
Sare
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Într-o tigaie de dimensiuni medii, se pune la fiert 1 l de apă. Cât timp se aşteaptă ca apa să fiarbă, se pregăteşte un vad mare cu gheaţă. Se pune broccoli în apa de pe foc şi se lasă 1-2 minute, după care se scot în vasul cu gheaţă. Când se răcesc, se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Într-un castron se amestecă broccoli, morcovii, ceapa roşie, merişoarele, migdalele şi fâşiile de bacon. Într-un alt vas se amestecă cu un tel maioneza cu oţetul şi se asezonează cu sare şi piper. Se toarnă peste salată şi se amestecă.
Ingrediente
2 broccoli
2 mere mici, tăiate felii
100 g nuci
200 g morcovi tăiaţi bastonaşe
100 g merişoare
50 g ceapă roşie tocată mărunt
Pentru sos
200 g iaurt grecesc
70 g maioneză
1 lingură de oţet de mere
3 linguri de miere
sare
Mod de preparare
Într-un vas se amestecă iaurtul grecesc, maioneza, oţetul, mierea şi sarea. Se dă la rece până când se foloseşte.
În alt vas se amestecă ingredientele pentru salată. Se servesc acoperite bine de sos.
Ingrediente
4 broccoli
200 g merişoare
100 g migdale mărunţite
100 g seminţe de floarea soarelui sărate
200 g brânză cheddar
Sos
250 g maioneză
1 lingură de oţet de vin
2 linguri de zahăr
1 lămâie
Jumătate de lingură de mac
Mod de preparare
Broccoli se taie în bucăţi mici. Se amestecă apoi cu merişoarele, migdalele, seminţele de floarea soarelui, brânza cheddar. Într-un bol se amestecă ingredientele pentru sos şi se dă 15-30 de minute la rece. Se amestecă apoi cu salata.
Ingrediente
Salată
2 broccoli tăiate în bucăţi mici
400 g varză roşie tocată mărunt
50 g porumb dulce
100 g stafide galbene
100 g migdale tocate mărunt
100 g ceapă verde tocată mărunt
Sos
200 g suc de portocale
2 linguriţe condiment japonez miso
2 linguriţe de unt de migdale
1 şalotă
2 linguri de ulei canola
Mod de preparare
Ingredintele pentru salată se amestecă într-un bol.
Ingredientele pentru sos se amestecă într-un blender. Se toarnă peste salată şi se amestecă. Se serveşte imediat.