ART

Somonul are o carne gustoasă, cu o textură plăcută, care se găteşte repede şi relativ simplu. Poate fi gătit într-o multitudine de combinaţii, iar noi vă prezentăm 4 dintre ele.
Ingrediente
1 kg roşii cherry
2 căţei de usturoi, zdrobite
3 linguri de ulei de măsline
2 linguriţe de oţet balsamic
Cimbru proaspăt
Sare
Piper
4 bucăţi de somon
Couscous gătit
Mod de preparare
Roşiile, usturoiul, 1 lingură de ulei, oţetul, cimbrul sare şi piperul se pun într-un blender şi se mixează până devin un sos.
Somonul se pune un prosop de hârtie pentru a se absorbi toată apa. Se asezonează pe ambele părţi cu sare şi piper.
Uleiul rămas se încinge într-o tigaie cu capac. Se pune somonul cu pielea în jos. Se dă focul la jumătate şi se apasă din când în când pe peşte. Se lasă pe fiecare parte câte 6-9 minute. Se scoate apoi pe o farfurie şi partea cu piele în sus.
Sosul de roşii se toarnă în tigaie şi se lasă să fiarbă. Apoi se pune peştel, acoperindu-l cu sos. Se acoperă şi se mai lasă să fiarbă între 5 minute.
Se scoate şi se serveşte pe pat de cosucous.
Ingrediente
100 g file de somon afumat
O conservă de fasole neagră
Jumătate de avocado tăiat mărunt
120 g roşii roşii, tăiate pe jumătate
Zeama de la o limetă
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare
Somonul se toacă mărunt. Se adaugă şi restul de ingrediente şi se amestecă. Se serveşte cu tortilla, orez sau salată verde.
Ingrediente
1 kg somon file
70 g maioneză
Mărar proaspăt tocat
Zeama de la lămâie
Sare
100 g crutoane
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge cu ulei o tavă şi se pun fileurile de peşte cu pielea în sus.
Într-un bol mic se amestecă maioneza, mărarul tocat, zeama de lămâie şi sarea. Amestecul se pune peste peşte. Se presară o cantitate generoasă de crutoane. Se dă la cuptor. Se coace 10-15 minute,.
Se serveşte la temperartura camerei. Nu se pune la frigider.
Ingrediente
4 fileuri de somon
3 linguri de ulei
3 linguri de ghimbir tocat julien
3 cepe tocate julien
3 linguri de apă
Sare
Piper
3 linguri de sos de soia
Jumătate de linguriţă de zahăr
Coriandru proaspăt tocat
Orez fiert pentru servire
Mod de preparare
Somonul se usucă cu ajutorul unui prosp de hârtie şi se asezonează pe ambele părţi cu sare şi piper. Se pune la prăjit cu o lingură de ulei. Se lasă aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se scoate apoi pe o farfurie.
Se daugă restul de ulei în tigaie, se pune ghimbirul şi se lasă să se caramelizeze. Se pune ceapa şi se mai lasă 30 de secunde. Apoi se pun apa, sosul de soia şi zahărul şi se amestecă bine. Sosul se pune peste peşte şi se presată coriandru. Se serveşte cu orez fiert.