tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

4 variante delicioase de a găti somonul

4 variante delicioase de a găti somonul

2 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Somonul are o carne gustoasă, cu o textură plăcută, care se găteşte repede şi relativ simplu. Poate fi gătit într-o multitudine de combinaţii, iar noi vă prezentăm 4 dintre ele.

Tigaie picantă

Ingrediente

1 kg roşii cherry

2 căţei de usturoi, zdrobite

3 linguri de ulei de măsline

2 linguriţe de oţet balsamic

Cimbru proaspăt

Sare

Piper

4 bucăţi de somon

Couscous gătit

Mod de preparare

Roşiile, usturoiul, 1 lingură de ulei, oţetul, cimbrul sare şi piperul se pun într-un blender şi se mixează până devin un sos.

Somonul se pune un prosop de hârtie pentru a se absorbi toată apa. Se asezonează pe ambele părţi cu sare şi piper.

Uleiul rămas se încinge într-o tigaie cu capac. Se pune somonul cu pielea în jos. Se dă focul la jumătate şi se apasă din când în când pe peşte. Se lasă pe fiecare parte câte 6-9 minute. Se scoate apoi pe o farfurie şi partea cu piele în sus.

Sosul de roşii se toarnă în tigaie şi se lasă să fiarbă. Apoi se pune peştel, acoperindu-l cu sos. Se acoperă şi se mai lasă să fiarbă între 5 minute.

Se scoate şi se serveşte pe pat de cosucous.

Salată de somon afumat

Ingrediente

100 g file de somon afumat

O conservă de fasole neagră

Jumătate de avocado tăiat mărunt

120 g roşii roşii, tăiate pe jumătate

Zeama de la o limetă

1 lingură de ulei de măsline

Sare

Piper

Mod de preparare

Somonul se toacă mărunt. Se adaugă şi restul de ingrediente şi se amestecă. Se serveşte cu tortilla, orez sau salată verde.

Somon cu maioneză şi crutoane

Ingrediente

1 kg somon file

70 g maioneză

Mărar proaspăt tocat

Zeama de la lămâie

Sare

100 g crutoane

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge cu ulei o tavă şi se pun fileurile de peşte cu pielea în sus.

Într-un bol mic se amestecă maioneza, mărarul tocat, zeama de lămâie şi sarea. Amestecul se pune peste peşte. Se presară o cantitate generoasă de crutoane. Se dă la cuptor. Se coace 10-15 minute,.

Se serveşte la temperartura camerei. Nu se pune la frigider.

Somon cu ghimbir caramelizat

Ingrediente

4 fileuri de somon

3 linguri de ulei

3 linguri de ghimbir tocat julien

3 cepe tocate julien

3 linguri de apă

Sare

Piper

3 linguri de sos de soia

Jumătate de linguriţă de zahăr

Coriandru proaspăt tocat

Orez fiert pentru servire

Mod de preparare

Somonul se usucă cu ajutorul unui prosp de hârtie şi se asezonează pe ambele părţi  cu sare şi piper. Se pune la prăjit cu o lingură de ulei. Se lasă aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se scoate apoi pe o farfurie.

Se daugă restul de ulei în tigaie, se pune ghimbirul şi se lasă să se caramelizeze. Se pune ceapa şi se mai lasă 30 de secunde. Apoi se pun apa, sosul de soia şi zahărul şi se amestecă bine. Sosul se pune peste peşte şi se presată coriandru. Se serveşte cu orez fiert. 

somon reţete