tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

6 cocktailuri înfricoşător de delicioase pentru petrecerea ta de Halloween

6 cocktailuri înfricoşător de delicioase pentru petrecerea ta de Halloween

23 oct 2017 comentarii

Ce-ar fi petrecerile de Halloween fără nişte cocktailuri înfricoşător de delicioase? Iată 6 reţete care vor atrage energiile pozitive, dacă sunt băute cu măsură!

Punch Negru Magic

cocktail

Ingrediente

750 ml vin roşu sec

500 ml suc de fructe roşii

60  ml brandy

80 ml lichior de zmeură

250 g afine

250 g struguri negri tăiaţi felii

2 prune tăiate felii

Coajă de lămâie

Mod de preparare

Se amestecă vinul roşu, brandy-ul, lichiorul, afinele, strugurii şi prunele într-un vas de sticlă mare. Se dă la rece pentru 1-2 ore. Se toarnă în pahare şi se decorează cu afine şi coji de portocale.

Punch de dovleac

Ingrediente

750 ml rom cu condimente

250 ml suc de portocale

250 ml suc de lămâie

125 ml de sirop de zahăr cu scorţişoară, cuişoare, nucşoară, vanilie, răzătură de portocale

125 ml piure de dovleac

750 ml apă minerală

Batoane de scorţişoară

Gheaţă

Un dovleac

Mod de preparare

Dovleacului i se taie capacul şi se curăţă pe interior.

Într-un vas suficient de mare se pun romul, sucul de lămâie, de portocală, siropul de zahăr cu condimente şi piureul de dovleac. Se amestecă până se combină. Se strecoară şi se dă la rece.  Compoziţia se pune în interiorul dovleacului, se amestecă cu apă minerală şi gheaţă pisată. Se serveşte cu batoane de scorţişoară.

Margarita înfumurată

Ingrediente

60 g tequilla

30 g sirop de lămâie

8 afine

5 frunze de salvie

1 linguriţă de sirop de arţar

O picătură de bitter de portocale

Frunze de salvie

Gheaţă carbonică

Mod de preparare

Amestecă afinele cu salvia într-un shaker până când se zdrobesc. Se adaugă tequilla, sucul de lămâie, bitterul de portocale, siropul de arţar. Se amestecă bine în shaker. Se toarnă peste gheaţă carbonică sau peste gheaţa normală amestecată cu frunze de salvie uscate.

Cocktail magic

70 g Black Vodka

20 g zeamă de limetă

14 ml sirop de zahăr

Praf de perle comestibil

Mod de preparare

Într-un shaker se pun siropul, limeta şi Black Vodka. Se completează cu gheaţă. Se amestecă 30 de secunde. Într-un pahar de martini se pune praf de perle şi apoi se toarnă cocktailul. Se serveşte.

Martini  cu mere şi caramel sărat

60 g votcă

40 g lichior de mere verzi

40 g zeamă de lămâie

Sos de caramel

Fulgi de sare de mare

Felii de măr verde

Mod de preparare

Gura paharului de martini se trece prin sosul de caramel şi apoi prin sarea de mare.

Într-un shaker se amestecă gheaţa, votca, lichiorul de mere şi sucul de lămâie. Apoi se pune în pahar. Se decorează cu felii de măr verde.

Ciocolata del Diablo

Ingrediente

420 g lapte integral

80 g ciocolată caldă

80 g ciocolată amară, tocată mărunt

1 lingură de zahăr brun

1 lingură de cacao pudră

Extract de vanilie

Scorţişoară pudră

Mod de preparare

Într-un vas mic se amestecă laptele cu ciocolata caldă, ciocolata, zahărul şi pudra de cacao. Se amestecă puţin. Se ia de pe foc, se adaugă vanilia şi scorţişoara. Se toarnă în pahare şi se serveşte cu batoane de scorţişoară. 

halloween petreceri cocktailuri

Cristina Călin