tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

7 preparate cu paste gata în 30 de minute

7 preparate cu paste gata în 30 de minute

2 oct 2017 comentarii

Preparatele cu paste sunt pe placul întregii familii şi mai au şi avantajul de a fi uşor de preparat. Iată 7 reţete pe care le puteţi face în mai puţin de 30 de minute.

Paste cu ricotta, ierburi aromatice şi lămâie

Ingrediente

500 g paste

30 g unt

250 g ricotta

70 g ierburi aromatice proaspete (coriandru, hasmaţuchi, tarhon, pătrunjel)

răzătură de la o lămâie

sare

piper

Preparare

Pastele se fierb potrivit indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se scurg, oprindu-se 70 g de apă. Se pun înapoi în oală.

Într-un bol se bat cu telul ricotta, untul şi apa rămasă de la paste, până când amestecul se transformă într-un sos cremos. Se adaugă peste pastele fierbinţi.  Se adaugă ierburile tocate, coaja de lămâie răzuită, sarea, piperul. Amestecaţi.

Paste cu sos de roşii şi ciuperci

Ingrediente

400 g penne

45 g ulei de măsline extravirgin

2 cepe medii tocate

Sare

Piper proaspăt măcinat

3 căţei de usturoi măcinaţi

225 g ciuperci tocate

70 g vin roşu sec

250 g andive creţe (opţional)

200 g verdeţuri tocate mărunt (pătrunjel, oregano)

800 g sos de roşii

70 g frunze de busuioc proaspăt

125 g brânză pecorino sau parmezan

Preparare

Se fierb pastele potrivit indicaţiilor date de producător. Între timp, într-o tigaie adâncă se încălzeşte uleiul. Se adaugă ceapa, sare, piper şi se lasă până când ceapa se înmoaie, aproximativ 8 minute. Se adaugă ciupercile, usturoiul şi se lasă la fiert în tigaia acoperită, aproximatib 8 minute. Apoi, se adaugă vinul şi se mai fierbe încă 3 minute. Se pot adăuga şi andivele creţe şi apoi, ierburile şi se mai găteşte 4 minute. Apoi, pune sosul de roşii şi busuiocul. Se lasă să dea în clocot şi se iau de pe foc. Se pune busuiocul. Pastele se pun în farfurii şi se toarnă sos peste fiecare porţie în parte.  Se presară brânza.

Paste iuţi cu creveţi

Ingrediente

sare

340 g creveţi decorticaţi

bicarbonat de sodiu

90 ml ulei de măsline extravirgin

4 căţei de usturoi

20 g oregano uscat

10 g fulgi de chili

30 ml brandy

795 g roşii decojite în suc propriu

120 ml sos de scoici

450 g spaghete

O legătură de pătrunjel

Preparare

Se pune la fiert apă cu sare şi se lasă să clocotească. Într-un vas se amestecă creveţii cu sare şi bicarbonatul de sodiu. Se lasă deoparte.

Într-o tigaie se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline. Se adugă creveţii şi se lasă până devin roşii, aproximativ 4 minute. Se scot pe un şerveţel pentru a li se scurge tot excesul de ulei.

Se pune tigaia pe foc împreună cu creveţii şi se gătesc amestecând constant, aproximativ 3 minute. Se scot apoi şi se pun pe farfurie. În uleiul rămas se pun ustroiul, oregano, fulgii de ardei chili şi se lasă până când usturoiul devine galben, aproximativ 3 minute. Se adaugă apoi brandy-ul şi se lasă până când alcoolul s-a evaportat. Se pun apoi roşiile şi sosul de scoici şi se lasă să fiarbă.

Pastele se fiert al dente. Apoi se scurg şi se păstrează o cană de apă. Pastele se pun peste sos împreună cu apa. Se adaugă creveţii şi se amestecă până când sosul se reduce. Se adaugă pătrunjelul şi uleiu de măsline rămas.

Penne cu sos de legume

Ingrediente

sare

1 cartof

2 morcovi de mărime medie
100 g fasole verde

jumătate de bulb de fenicul

1 ceapă roşie mică

450 g penne

4 căţei de usturoi, tocaţi

200 g ulei de măsline

50 g pătrunjel tocat

piper

parmezan răzuit

Preparare

Cartoful se fierbe în apă cu sare aproximativ 5 minute. Apoi, se fierb pe rând toate legumele în apă rece.

Pastele se fierb şi apoi se scurg, păstrând o cană cu apă. Legumele fierte se pun la blender împreună cu apa, şi se mixeayă până devin un sos. Se adaugă uleiul, usturoiul, sare şi piper. Se pune peste paste şi se adaugă parmezan.

Spaghete cu zucchini şi lămâie

Ingrediente

200 g spaghete

45 g ulei de măsline extravirgin

2 zucchini potriviţi, tăiaţi pe lungime

2 căţei de usturoi

20 g salvie proaspătătă, tocată

20 g rozmarin proaspăt, tocat

parmezan răzuit

100 g brânză feta sfărâmată

coaja răzuită de la jumătate de lămâie

sare

piper

Preparare

Se fierb pastele al dente. Apoi, se scrug şi se stropesc cu puţin ulei de măsline pentru a nu se lipi. Se lasă deoparte.

Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de măsline şi se încălzeşte, apoi se adaugă zucchini şi se sotează 4-5 minute. Se adaugă usturoiul şi ierburile. Se amestecă bine. Se mai lasă puţin ca să se întrepătrundă aromele. Apoi se adaugă spaghetele, mixul de brânzeturi şi coaja de lămâie. Se pun sarea şi piperul. Se amestecă.

Pasta cu sos pesto, roşii uscate şi sparanghel

Ingrediente

450 g paste cochilii

450 g sparanghel

2 linguri ulei de măsline

sare

120 g pesto

70 g roşii uscate la soare tăiate julien

70 g mozzarella tăiate cuburi

ouă ochi

Preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 210 grade Celsius. Se unge cu puţin ulei o foaie de copt şi se aşează într-o tavă. Se fierb pastele şi se scurg bine.

Sparanghelul se pune în tava pregătită în prealabil, acoperindu-se partea de jos. Se stropeşte cu ulei de măsline, sare şi piper. Se dă la cuptor pentru 10-12 minute. Se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi de 3 cm.   

Într-un vas se amestecă pastele cu sparanghelul, sosul pesto, roşiile uscate şi mozzarela. Se servesc imediat cu un ou ochi deasupra.

Paste greceşti cu pui

Ingrediente

450 g penne

sare

ulei de măsline extravirgin

300 de g piept de pui dezosat

piper măcinat

o linguriţă oregano uscat

2 căţei de usturoi pisat

200 ml lapte

225 g cremă de brânză

100 g brânză feta zdrobită

1 lingură de zeamă de lămâie

350 g roşii cherry tăiate în două

125 g măsline kalamata fără sâmburi

1 castravete tăiat cuburi

mărar proaspăt

pătrunjel proaspăt

Preparare

Se fierb pastele al dente. Într-o tigaie se pune ulei de măsline cât să acopere fundul vasului. Pieptul de pui se taie mărunt, se asezonează cu sare, piper şi oregano. Se pune în tigaie când uleiul este încins. Se lasă 6-8 minute pe fiecare parte şi apoi vasul de ia de pe foc.  

Apoi, se mai adaugă ulei de măsline în tigaie şi se pune usturoiul. Se lasă 1 minut. Se adaugă laptele, crema de brânyă şi brânza feta. Se amestecă din când în când până când se topeşte brânza. Se adaugă şi coaja de lămâie şi se pun sare şi pieper după gust. Se adaugă pastele, roşiile, măslinele, castravetele şi mărarul. Se amestecă. Se garniseşte cu pătrunjel şi se serveşte cald. 

paste retete

Cristina Călin