tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Aluat clasic de pizza

Aluat clasic de pizza

8 mai 2017 comentarii

Inventată în Napoli, Italia, pizza este unul dintre cele mai îndrăgite preparate peste tot în lume. GustArte vă propune o reţetă uşoară de aluat pentru pizza, peste care puteţi adăuga ce topping-uri doriţi!

Ingrediente:

500 grame făină

jumătate de lingură de sare

7 grame de drojdie uscată activă

o linguriţă zahăr

300 ml apă călduţă

o lingură ulei

Preparare:

Timp de preparare: 60' Timp de gătit: 15'

Cerneţi făina împreună cu sarea într-un vas mare. Într-un bol amestecaţi apa cu zahărul şi drojdia şi lăsaţi-le până când formează o spumă (aprox. 10 min). Adăugaţi apoi lichidul peste făină (faceţi o gaură în mijloc) şi începeţi să amestecaţi până când începe să se formeze aluatul.

Frământaţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină (mişcarea trebuie făcută cu podul palmei) până când aluatul este omogen şi elastic (cca 10 minute). 

Puneţi aluatul într-un bol uns cu ulei pentru ca aluatul vostru să nu se lipească în timp ce creşte, acoperiţi-l cu folie alimentară şi lasaţi-l la dospit până când îşi dublează volumul (cca 45 de minute). După ce şi-a dublat volumul, frământaţi-l puţin înainte de folosire.

Ugenţi o tavă cu ulei. După ce aţi întins blatul, aşezaţi-l în tava unsă. Peste aluat puneţi o lingură de pastă de tomate pe care o întindeţi pe toată suprafaţa blatului, după care începeţi să adăugaţi ce topping-uri doriţi. Pizza se coace în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru circa 10 – 15 minute.

Poftă bună, gustartienilor!

pizza aluat