tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Biscuiţi Amaretti
SWEET

Biscuiţi Amaretti

3 aug 2017 comentarii

Un desert clasic italian, perfect pentru finalul unei mese, potrivit de asemenea şi pentru cei care nu pot consuma gluten.

Ingrediente:

4 albuşuri

350 grame zahăr

350 grame făină de migdale

30 ml lichior amaretto

zahăr pudră

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Preîncălziţi cuptorul la 170ºC şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt. Într-un bol bateţo albuşurile spumă. Adăugaţi treptat zahărul, pudra de migdale şi lichiorul până obţineţi o pastă fină, omogenă.

Cu ajutorul unei linguriţe sau un poş turnaţi biscuiţii în tavi, lăsând 2 cm între ei.

Coaceţi biscuiţii pentru 10-15 minute sau până când încep să se rumenească uşor. Transferaţi biscuiţii pe un platou pentru a se răci şi pudraţi-i cu zahăr farin.

Poftă bună, gustartienilor!

sursa: jamieoliver.com

biscuiţi amaretti